Život koji inspiriše: Mezoterapija, moje iskustvo

Lepota je prolazna, ako joj dopustimo da prođe

Piše: Vanja Gavrovski

Kozmetička čudesa, razne kremice i tretmani… sa svih strana iskaču pred nas! Kao mama dvogodišnjaka, koja u prvi plan stavlja potrebe svog princa, došla sam u jedno stanje umora, a to se prvo ogleda u licu. Razmišljala sam da vam predstavim svoj dan, onaj najtipičniji, ispunjen poslovnim i privatnim obavezama, ali odlučila sam da vam u moru svega što nam tržište nudi, pružim svoje iskustvo.

Na Novom Beogradu, kod Arene, postoji jedno mesto iz snova svake žene koja brine o sebi i voli da se neguje. @beautysecretbym je više od salona lepote. Činjenica da živimo u vremenu kada se konzumira vizuelni sadržaj, lepota igra veliku ulogu u našim životima. Nije ni čudo što je onda želja i potreba žena (ali i muškaraca) za ulepšavanjem sve veća.

Lepota je prolazna, ako joj dopustimo da prođe. Vezuje se za mladost, a u paru sa njom ide i mlado, zategnuto lice i peglanje bora. Tretmani iglama su oni koji zaista traže poverenje u osobu koja ovo radi. A ja poverenje u @beautysecretbym imam toliko da sam poželela da napišem ovaj post. Mezoterapija je efikasna, medicinska i tradicionalna metoda kojom se aktivni sastojci (hijaluron i vitamini) apliciraju u srednji sloj kože poznat kao mezoderm.

Laički rečeno, sve što koristimo i nanosimo na kožu ne ulazi dovoljno duboko, većina preparata i sastojaka deluje površinski i vrlo često oksidira na površini kože, čime zapravo retko dobijemo apsolutno sve što nam proizvod obećava. Zato sam u svrhu hidratacije i naravno, anti-aginga, isprobala ovaj tretman. I da vam nešto kažem: oduševljena sam onim što sam jutros videla u ogledalu!

U tempu koji nam život nameće, lice nam teži za dubinskom hidratacijom, zato je ovaj tretman nešto što će vas potpuno opčiniti kada se posle dva dana probudite i ugledate koliko vam je lice jedrije, zdravije, čistije. Ne postoji ta kremica koja može da nadoknadi ono što nam oduzme stres, putovanja, klimom isušene prostorije na poslu, smog u vazduhu… Kada nam koža nije dovoljno hidrirana, postaje opuštena i smanjuje se proizvodnja kolagena, a to dovodi do smanjene elastičnosti kože i stvaranja onog tako mrskog „buldog face“.

Ima li rešenja? Jedno od mogućih je tretman mezoterapije. Ako me pitate da li boli, jer je prag bola kod svake osobe individualan, reći ću da je ovo pa gotovo bezbolan tretman. Posle mnogih lutanja u ranoj mladosti @beautysecretbym je bio moje otkrovenje u svakom pogledu. Kod njih, uz stručan medicinski savet, dobijem i realan rezultat.

Tretman traje oko 60 minuta, to uključuje pripremu lica, aplikaciju koktela, masažu i umirujuću masku. Tretman iglicama nije prijatan, ali nije bolan i nepodnošljiv. Broj tretmana je individualan, a stručnjaci iz @beautysecretbym tima daće procenu u zavisnosti od stanja kože.

Pre ovog tretmana, kao posledica stresa i umora, lice mi je bilo umorno i bez svežine. Samo dan kasnije, nema crvenila, a lice je vidno svežije, lepše. Preporučujem da tretman radite na kraju radne nedelje ili na samom početku vikenda kako biste u ponedeljak zablistali na poslu. Jutros dok sam se spremala za posao, primetila sam da mi je koža „punija“, čistija, blistavija, vidljivo lepša i za nanošenje šminke. Znam da sam je dubinski nahranila jer su kokteli koje aplicira @beautysecretbym najkvalitetniji na tržištu. U salonu se koriste profesionalni preparati za korištenje u estetici, čiji su oni i uvoznici i distributeri.

Izgledajte sveže i zadovoljno, budite lepe i sebi i drugima, motivišite, budite uzor, volite sebe… lepota će spasiti svet!

Vanja Gavrovski
Vanja Gavrovski

Zovem se Vanja i ponosna sam mama jednog dvogodišnjaka. Mogli ste da me upoznate kao PR menadžera Lagune - najveće izdavačke kuće na Balkanu, pre toga kao lice Trećeg kanala! U slobodno vreme volim da putujem, uživam u dobroj hrani, dobrom shoppingu i druženju sa prijateljima. Oduvek pišem, piskaram, beležim, pa je i ideja za blog došla kao posledica ljubavi prema pisanju. Na blogu ću pisati o lepoti života koji inspiriše, mene kao mamu, ženu, prijatelja... Ovo je mesto za umetnost i lepotu.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.