Vulkančićeva preporuka povodom Međunarodnog dana knjige za decu

Povodom 02. aprila, Međunarodnog dana knjige za decu, koji je ustanovljen 1967. godine odlukom Uneska, Vulkančić vam preporučuje najbolje knjige, kojima možete obradovati vaše mališane. Štivo uz koje se znanje stiče kroz igru, a um i mašta dosežu nove granice, ulepšaće odrastanje vašeg deteta i podstaći ga da sanja i ostvaruje velike snove.

Vulkančić je za vas napravio najbolji izbor najnovijih naslova za najmlađe.

Međunarodni dan knjige za decu obeležava se na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, tvorca nekih od najlepših priča uz koje su rasle generacije mališana širom sveta. Andersenove Najlepše bajke, raskošno ilustrovani klasici dečje književnosti, uvešće male knjigoljupce u magični, očaravajući svet.

Savršene knjige za devojčice

Mijau modna kuća: Superzvezde i Mijau modna kuća: Dan sa prijateljima su savršene knjige sa aktivnostima za devojčice uzrasta od 3 do 5 godina. Pored stranica koje se boje, knjige sadrže i mnoštvo nalepnica za ukrašavanje koje se mogu koristiti iznova i iznova. Bojenje i lepljenje podstiču na kreativnost i razvijaju motoričke sposobnosti. Osim toga, priuštiće vašim devojčicama sate dobre zabave.

Kratke i vesele priče za decu

Knjiga Priče o sreći je zbirka pažljivo odabranih priča, obimom i sadržinom prilagođenih čitaocima uzrasta od 5 do 7 godina, koji se prvi put susreću sa samostalnim čitanjem. Kratke i vesele priče prate tople ilustracije Tonija Vulfa, koje će vašeg mališana podstaći na čitanje i doprineti da u njemu uživa.

Idealno štivo za radoznale mališane

Edicija Mislite kao donosi naslove uz koje će deca naučiti zanimljivosti iz života svetskih velikana i o njihovim dostignućima. Knjiga Mislite kao Albert Ajnštajn je idealna za radoznale čitaoce uzrasta od 9 do 12 godina. Istražite um velikog naučnika, analizirajte odakle potiče njegova genijalnost i kako se ona prepliće sa strašću, umetnostima, maštom i intuicijom. Kroz Ajnštajnov način razmišljanja naučićete kako da izvučete najbolje iz svog uma.

Čudesni svet grčke mitologije

Ukoliko vaše dete interesuje čudesni svet grčke mitologije, koji nastanjuju bogovi, heroji i raznovrsna izuzetna stvorenja, edukativna knjiga Grčki mitovi zadovoljiće njegovu radoznalost. Zaplovite s Jasonom i Argonautima, uhvatite se ukoštac s kalidonskim veprom zajedno s Atalantom, popnite se na Olimp i stanite pored vrhovnog boga Zevsa.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.