Vanja Gavrovski: Lepota je magija kojoj se predajemo bez pogovora

Ko me iole poznaje, zna koliko pažnje pridajem lepim stvarima, lepoj umetnosti, lepim ljudima… Kažu da će lepota spasiti svet! Šta je lepota, koju definiciju joj pripisati, kako je objasniti…
Kada treba da je opišemo, uvek nam zafale reči. Prija svim našim čulima, naše oči je vide, naša duša je prepoznaje… Nije važno da li je lepota fizička ili duhovna, važno je da zrači, privlači i zadržava pažnju posmatrača, da se njenoj magiji predajemo bez pogovora.

Piše: Vanja Gavrovski

U lepoti oko nalazi svoj mir

Lepota se kroz vekove menjala, ali je nešto uvek ostalo isto, to je njena privlačnost koja se ne može videti, koja se ne može dodirnuti, ali koju svi osete, za koju svi znaju da postoji.
Mi, žene, naoružane smo lepotom. Ako nemamo savršenu građu, taj nedostatak umemo da nadomestimo lepim osmehom, ili umećem da nasmejemo drugog… Neko će pohvaliti našu kosu, drugi kožu, treći oblik lica… sve to je lepota žene. Stvar je u tome kako lepotu nosimo, kako se s njom srodimo i kako zračimo. Lepota je magija.
U lepoti oko nalazi svoj mir, a vreme tom savezu lepote i mira ne može ništa.

Komentarišući druge, vi govorite o sebi!

Drage moje, ne trudite se zbog drugih da budete lepe. Lepota jeste u očima posmatrača, ali se potrudite da taj posmatrač budete vi, da vi sebe gledate sa oduševljenjem! Kada lepotu svog lika vidite u ogledalu, u svom oku, tada će vas tako videti i drugi.
Sve što činite, radite zbog sebe! Brinite se o sebi, zbog sebe. Ne dokazujte nikome ništa. Isfrustrirane žene će vam uvek naći manu, koliko god da ste lepe, pametne, obrazovane… Ako te isfrustrirane ikada „odrastu“, više neće komentarisati fizički izgled druge žene.
To je mudrost. Čim komentarišete druge, vi govorite o sebi! Ako to osvestite, radićete na tome da popravite upravo taj deo sebe koga ste primetili kao faktor koji narušava lepotu druge žene.

Najlepši citati o lepoti

„Najlepše stvari u životu nisu vidljive i ne mogu se dotaknuti, ali se osete u srcu“, kaže Helen Keler.

A jedna druga ikona lepote, Merilin Monro, dodaje: „Dok sam bila devojčica, niko mi nikad nije rekao da sam lepa. Svim devojčica bi trebalo govoriti kako su lepe, makar i ako nisu.“

„Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili načinu na koji češlja kosu. Lepota žene mora biti vidljiva u njenim očima, jer to su vrata do njenog srca – mesto gde ljubav caruje“, izjavila je Odri Hepbern.

Lepota je u vama i reflektuje se u očima

Lepota je opasno oružje, daje moć, šalje poruku… Zato je ključ lepote u pogledu onoga ko vas voli. Zato su žene lepše u četrdesetim nego što su bile u dvadesetim. Zato je tu i mudrost koju stičemo s godinama.
Negujte se iznutra, radite na sebi, svom obrazovanju, znanju, hobiju… Nemojte se zbog lepote izgladnjivati, nemojte padati u očaj ako imate neki kilogram viška (tada pomislite na Moniku Beluči). Lepota je ono što se ne vidi golim okom. „Lepota je u vama i reflektuje se u očima. Nije fizička“, rekla je Sofija Loren.

Budite neodoljive uz ovih 10 pravila

  1. Negujte se, odaberite omiljeni salon (moj je Beauty Secret by M), imajte poverenje u svog kozmetičara. Kada se negujete na pravi način, neće vam biti potrebno da se svakodnevno krijete iza našminkanog lica.
  2. Radite na svom obrazovanju, čitajte što više, radite na svom vokabularu. Žena koja ima svoje mišljenje, koja ima svoj stav, sigurno će ostaviti bolji utisak od one koja nije elokventna i ne ume da se izražava.
  3. Ne žurite da ispričate ono što vas niko ne pita. Pomalo misterije učiniće vas neodoljivom.
  4. Živite punim plućima. Neka se u svemu što radite vidi strast, bez obzira da li kuvate ručak ili ste na ozbiljnom poslovnom sastanku.
  5. Radite, obezbedite svoju samostalnost. Kada zračite samopouzdanjem, vi zračite istinskom lepotom.
  6. Budite otvorene za nova iskustva, nove ideje, nova mesta. Budite otvorene prema mlađim koleginicama. Nemojte ih posmatrati kao konkurenciju, već kao partnere. U tome je lepota.
  7. Sijajte iznutra tako što će vaša duša sijati, budite saosećajne za druge.
  8. Žena koja ne želi da po svaku cenu bude u centru pažnje, koja je svesna činjenice da se zemljina kugla ne vrti oko nje, zračiće neverovatnom lepotom.
  9. Radujte se, smejte se, hranite svoju duhovitost. Duhovite i nasmejane žene su prave lepotice.
  10. Ima li šta lepše od žene koja je voljena i koja voli? Potrudite se da ljubav bude prisutna u svim segmentima vašeg života. Uz ljubav, zračićete onim „faktorom X“ koji se rečima ne da opisati. Taj kvalitet više učiniće vas pravom lepoticom.
Vanja Gavrovski
Vanja Gavrovski

Zovem se Vanja i ponosna sam mama jednog dvogodišnjaka. Mogli ste da me upoznate kao PR menadžera Lagune - najveće izdavačke kuće na Balkanu, pre toga kao lice Trećeg kanala! U slobodno vreme volim da putujem, uživam u dobroj hrani, dobrom shoppingu i druženju sa prijateljima. Oduvek pišem, piskaram, beležim, pa je i ideja za blog došla kao posledica ljubavi prema pisanju. Na blogu ću pisati o lepoti života koji inspiriše, mene kao mamu, ženu, prijatelja... Ovo je mesto za umetnost i lepotu.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.