SUROVA ISTINA: Savremeni muškarci u očima žena

Prilagodite se i osvestite se, braćo. Žene su postale jače od nas!

Milan nosi odelo iz Modnog ateljea „Čarolija“, Beograd i Novi Sad

Da li ima istine ili iluzije, realnosti ili laži u tome kako žene vide savremenog muškarca?
Po njima, mi negujemo potisnuta osećanja. Strast nam je okamenjena u surovosti. Sirova, učaurena požuda, bez ili sa veoma malo nežnosti, izvire iz nas.
Evidentna je nesigurnost i nemogućnost priznavanja i prepoznavanja ljubavi prema sebi i svojoj dragoj. Mlakost i nezainteresovanost za žene i njihove potrebe. Dvoličnost i brza promena mišljenja pri obećanjima i izgovorenim rečima u intimnim trenucima. Nedostatak i nezrelost da prihvatimo odgovornost. Usporen proces odrastanja od deteta do zrelog čoveka.
Da li su ovo pitanja ili činjenice? Kome su potrebni odgovori? Ženama ili muškarcima? A možda nisu ni potrebni odgovori, već samo potvrda da je sve ovo gore navedeno – tačno.

Poruka gospodi!

To ću i učiniti. Da, u pravu ste drage moje dame, sve je tačno u vašem mišljenju o nama. Ipak, upotrebiću i onu reč koja menja sve u relaciji između prihvatanja i odricanja onoga što je već potvrđeno. MEĐUTIM, ništa nije tako kako izgleda da jeste. Sve ima svoje zašto i zbog čega, ali i dve različite strane. Tamnu i svetlu.
Pisac sam koji je odabrao svetlost kao izvor za pogled na ovaj svet. Pišem o ženama – damama, o ženi koja je uz mene i o ženama kakve bih voleo da imam u svom okruženju, a u ovom tekstu ću poslati poruku o muškarcu, gospodinu, kakav bih želeo da jesam i kakve bih muškarce hteo da vidim pored sebe, za svoje drugare i saradnike.

Tri tipa muškaraca

Tamna strana naše civilizacija iznedrila je raznovrsnost jedinke, tako da današnji muškarac ima tri oblika. Ili je surova sirovina, mužjak, spreman da grize, otima i sve što dograbi uračuna u svojinu ili je rastegljiv plastelin, mekušac, koji se prilagođava svima i svakome samo da bi dobio vrednosti koje su mu potrebne za opstanak i na taj način sačuvao sigurnost, udobnost i ugodnost. Treći oblik je najređi, a to je onaj koji je u sebi sačuvao sve karakteristike muškosti. Snažna ličnost, odlučan, nepokolebljiv, osećajan, moralan, mudar, vredan, inteligentan, zaštitnik, ratnik za pravdu, zdrav u telu i duhu, dobar sin, brat, otac… sjajan ljubavnik svojoj, jedinoj voljenoj.

Prilagodljivost žena

Naravno, većina žena bi odabrala ovu treću grupu za svog životnog saputnika i upravo to mi pomaže da dođem do one reči koja menja sve. Međutim. Upravo ova činjenica da većina žena, a ne sve, tragaju za muškarcem gospodskih vrlina, dovela je do toga da uz duhovni pad svih ljudskih vrednosti, danas imamo svet žensko-muških odnosa onakav kakav jeste i kakvim smo ga sami stvorili. Haotičan.
Neko će reći da je to strašno i veoma loše. Neću se složiti sa njima. Nama se dešava nešto najbolje u istoriji ljudske civilizacije. Imamo izbor, a on nikada nije bio veći.
Žene su to mnogo bolje shvatile nego muškarci. Zato su mnoge izbacile iz svog izbora gospodu i prihvatile sirovine i mekušce za partnere. Istražuju šta je povoljnije za njih.
Da li su sretne? Ne i siguran sam u to, ali su opstale u vremenima grubosti, muškog, osvajačkog principa. Prilagodile su se. Njihova moć i jeste u tome. Prilagođavaju se brže i bolje od muškaraca. Zbog toga su u ovom veku izašle iz svoje zone komfora i očekuju, traže i zahtevaju od nas muškaraca da se prilagodimo.

Nek vlada svetlo!

Prilagodite se i osvestite se, braćo. Postale su jače od nas i zato od gospodina traže surovost da sabije njihovu snagu, mužjaka da im pokaže njihovu slabost, ali i mekušca koji će da im pomogne da rastegnu svu ovu čvrstinu i grubost sveta u kome živimo.
Da, menjajmo se! Surova istina je u nama i oko nas. Ili ćemo kroz svetlost primiti i primeniti sve ono što nas je istorija naučila i postati bolji ljudi, ili ćemo u tami tragati za odgovorima koje nam drugi, podmukli i lukavi, nude.
Zapamtite! Iz haosa nastaje savršenstvo, a njega ćete pronaći u vašim i u očima vašeg partnera. Zajedno smo jači. Konačno, postanimo srećni!
Ne žalimo za prošlošću, naučimo od nje i izgradimo novi svet, udruženi u poštovanju i razumevanju. Za to nam je potrebna svetlost.
Hajde da živimo, da u nama i oko nas, vlada SVETLO. Istina će razgraditi iluziju, a realnost prognati laž iz našeg svesnog.
Budimo takvi da se zna ko je muško, a ko žensko. A opet, postanimo, JEDNO.

Milan Nikolić Izano
Milan Nikolić Izano

Pisac i poeta, Milan Nikolić Izano, autor je knjiga: „Lanac ljubavi“, „U dahu izdaha“, „Vinčanska kabala u lancu ljubavi“, „Dnevnik duše“, dvoazbučne knjige „Lanac ljubavi“ (sa muzikom grupe „Balkanika“ u DVD formatu) i najnovije knjige „Žig vrelih usana“ uz koju je urađena i krema za um i ljubav „O“. Za njegove knjige, kritičari nisu mogli da odrede žanr, tako da su ga proglasili piscem koji piše duhom.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.