Šta ona želi od njega, šta on želi od nje i gde se sastaju njihove želje?

Milan Nikolić Izano nosi odelo iz Modnog ateljea „Čarolija“, Beograd i Novi Sad

Znati kako poželeti želju jednako je uspešno kao i umeti voleti nekog.

Šta žena želi od muškarca?

Na ovu tešku zagonetku za koju filozofi i naučnici nisu pronašli rešenje, dobio sam odgovor od čoveka koji je umeo sa ženama, a znao je i lepo da priča bajke. Nije to bilo ,,nekada davno“, a nije bilo ni ,,iza sedam gora i sedam mora“, bilo je to ovde, u gradu pod Kosmajem, u kafani ispod starog hrasta.
A bajka ko bajka. U njoj su glavni likovi, kao i u životu, uglavnom isti: kralj, kraljica, princ, vitezovi, dvorjani, građani, sluge, a među njima je naravno i nezaobilazna zla i ružna veštica koja na kraju, svojom mudrošću i lukavstvom, postaje lepotica i princeza.
Nemojte da pomislite kako je princ do nje stigao nekim pukim slučajem. Nee!!! Do nje su ga doveli drugovi, vitezovi, koji su hteli da mu pomognu i da mu sačuvaju glavu, jer ona je bila ta, predodređena sudbinom, koja će mu pokazati način kako da spasi sebe.
Eto, to je suština žensko-muških odnosa. Kada nam se sreća osmehne mi upoznamo dobre drugare, a kada nam okrene leđa, priđe nam lepa žena. Kakva je njena lepota, to je uvek diskutabilna tema. Ipak, muškarcu je važnije koliko je njegova žena vešta, koliko je veštica…
Ženu treba ostaviti da bude ono što jeste i ne pokušavati da joj se nametne nešto više od onoga za šta je Bog namenio. Ako se prihvati onakvom kakva zaista jeste, ona će svom ljubljenom doneti neizmerno puno radosti.
Međutim, ne sme se nikada zaboraviti da su sve žene pomalo veštice i da im je zbog toga uvek potrebno da imaju koga da muče, bilo da je to muž ili ljubavnik. Tu muškarcu ni sam Bog ne pomaže, nego njegova sposobnost da spasi sam sebe.

Šta želi muškarac od žene?

E, ovde nema zagonetke. Na to pitanje, odgovor zna svako od nas. Muškarac hoće sve. Nije nikakva tajna da muškarac želi ženu ko iz bajke. Da je dama, elegantna, nežna, lepa, prijatna, pametna, senzualna, verna, nasmejana, ali i vredna, radna, dobra majka, odlična kuvarica, da u malo priče puno kaže, da mu ne smeta kad odmara… Ma, šta da vam kažem, muškarac želi vešticu pored sebe kad hoda, a kad legne, od drage ljube očekuje da je vešta.
I tu nastaje problem. Većini žena je lakše da pred muškarcem odigra ulogu veštice, nego da mu pokaže svoje veštine. Muči je stid. Jeste tačno da su sve žene pomalo veštice, ali su pomalo i princeze. Ne mogu one tek tako da svoju ukočenost i mirnoću pokreta promene u savitljivost i drhtanje tela. Potrebno je da im se pokrene radoznalost. Muškarac mora da zna kako nežne reči da pretoči u slatku priču. Žena želi da čuje bajku u kojoj je ona glavna junakinja.
A onda, njena veština dođe odnekud daleko. Izbije ko gejzir na površinu. Mašta joj um pretvori u dinamit. Usnama se fitilj u njoj zapali i na prasak ne treba dugo čekati. Eksplozija je neminovna. Ona može biti toliko snažna da uruši sedam gora i da podigne plimu u svih sedam mora.
Tada se žena neprekidnim poljupcima i pažljivim pogledom prati. Zenice joj pulsiraju ritmom srca. Iz njih munje sevaju, a dole duboko u njenom kosmosu, zvezde se rađaju. U vatri telo gori, podrhtava. Kako se kamen iz daha stvorio, tako i žena uzdasima i jecajima glinu u granit pretvara.
U tim trenucima, ko ostane pribran, čuće grebanje zemlje dok je stena preorava. Vrelim kapljicama znoja tela se ukrašavaju. One smanjuju trenje, ruke nežnije klize. Bez trunke otpora, brzo se prelaze i osvajaju sve doline, brežuljci i pećine. Spajaju se reke ponornice. Razmenjuju smerove. Tečnosti penušaju. Čvrst zagrljaj. Tišina.

O ovakvom susretu sanjaju i muškarci i žene.

Vidite, do rešenja zagonetke spoja želja, nisu došli ni filozofi ni naučnici, već čovek koji je znao lepo da priča bajke. Zato istrenirajte reči da vam slede osećanja, jer nikada ne znate kada i gde ćete sresti princezu ili princa iz svoje bajke.

Poruka muškarcima: dozvolite ženi da bude to što jeste, dobićete bajku.
Poruka ženama: pustite muškarca da vam priča bajke, a vi budite ono što jeste.
Milan Nikolić Izano
Milan Nikolić Izano

Pisac i poeta, Milan Nikolić Izano, autor je knjiga: „Lanac ljubavi“, „U dahu izdaha“, „Vinčanska kabala u lancu ljubavi“, „Dnevnik duše“, dvoazbučne knjige „Lanac ljubavi“ (sa muzikom grupe „Balkanika“ u DVD formatu) i najnovije knjige „Žig vrelih usana“ uz koju je urađena i krema za um i ljubav „O“. Za njegove knjige, kritičari nisu mogli da odrede žanr, tako da su ga proglasili piscem koji piše duhom.

1 Comment
  1. Apsolutno se slazem sa porukama i za zenu i za muskarca !
    I kao zrela zena , i kao filolog , nikada ranije nisam dovela u vezu reci VESTA i VESTICA 🙂 a ustvari su te dve reci toliko bliske 🙂
    Bravo za autora i srecom pa postoje BAJKE <3

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.