Šta da se radi posle preležane korone

Uvesti u ishranu praziluk, grilovane tikvice, mahunarke i iznutrice. Unositi manju količinu hrane u jednom obroku. Profesor dr Staniša Stojiljković savetuje i šta da pijete, kako da spavate i šta da uzimate od vitamina posle preležane korone

Profesor dr Staniša Stojiljković, naš najpoznatiji stručnjak za detoksikaciju organizma

Sa profesorom dr Stanišom Stojiljkovićem, šefom katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, autorom knjige „Moć i nemoć organizma“ (izdavač „Laguna“) i osnivačem kompanije „Shenemeil“ iz Niša, specijalizovane za detoksikaciju organizma, razgovaramo o tome šta da se radi posle preležane korone. Njegov stav prenosimo u celosti.

– Pošto infektivni agens (odnosno Covid 19) ima sistemsko dejstvo (na respiratorni, kardiovaskularni, limfni sistem…), potrebno je prvo očistiti organizam od posledica infekcije, – smatra dr Staniša Stojiljković.

– Kako korona deluje preko kardiovaskularnog sistema, organizam koji je preležao koronu trebalo bi da obnovi kardiovaskularni sistem.

Neke osobe posle korone imaju i dalje povišenu temperaturu, neke nizak pritisak i vrtoglavicu, neke problem digestije, sna, umor itd. Dakle, svaka osoba može imati različite manifestacije posle preležane korone. Oseća se iscrpljenost, blago povećanje temperature, blage glavobolje i drugo.

Korona je, pored opisanih mehanizama, smanjila elastin u svim organima, pogotovo plućima. Zato su organi preminulih pacijenata od kovida “gumirani”.

Čišćenje, balansirana ishrana i energizacija

Razmena kiseonika u ćelijama je smanjena zbog destrukcije ćelija vurusom i stvaranja viška neupotrebljivog gvožđa. Poboljšanje se postiže elementima čišćenja, elementima balansirane ishrane i elementima energizacije.

Pošto su pluća najčešće izložena agensima iz vazduha, potrebno je ležati blago podignutog jastuka, nagrevati grudi i leđa kada osećamo zahlađenost. Spavati sa vunenim čarapama i laganom kapom. Koristiti eterisan inhalator za nos koji pospešuje bolje disanje. Ne koristiti obimne obroke i hranu koja izaziva nadimanje i gasove.

Jačanje imunog sistema znači u prvom redu oporavak digestivnog sistema, jer se u njemu stvaraju limfociti koji se dalje “specijalizuju” u drugim organima. Zato je potrebno koristiti hranu i preparate koji imaju imunomodulatornu ulogu.

Uvesti u ishranu praziluk, tikvice (grilovane), mahunarke… Unositi manju količinu hrane u jednom obroku. Praziluk podstiče stvaranje azot oksida. Uzimati veće količine liposomalnog vitamina C sa bioflavonoidima, selenom i cinkom. Time se neutrališu nastali slobodni radikali kako od pandemijskog straha tako i od Covida.

Uzimati iznutrice koje sadrže kompleks B vitamina a naročito B12. Mogu se privremeno uvesti dijetetski preparati na bazi B vitamina, pogotovo folne – B9 i B12. Oni omogućavaju dobar odnos homocisteina i metionina.

Vratimo se tradiciji – boza je idealni napitak

Piće koje sadrži kompleks B vitamina, probiotike, oligoelemente i minerale je BOZA. Trebalo bi je proizvoditi u domaćinstvu jer je jedinstven tradicionalni napitak. Boza se pravi na bazi probiotskog kvasca od belog kukuruznog brašna.

Beli luk se može popržiti sa ljuskom u ulju i čuvati u frižideru. Lako se izdvaja ljuspa pre konzumiranja. Koristiti dnevno dva-tri čena.

Shenemil proizvodi: izuzetno delotvorna maska za lice na bazi gline, glina u prahu za oralnu upotrebu i Kupko za potapanje tela u kadi

Pošto je glavna posledica kovida ugušćavanje krvi (kao odgovor organizma), zatim destrukcija hemoglobina a naročito povećan sadržaj homocisteina, potrebno je obaviti potapanje tela u kadu sa Kupkom, morskom solju, sodom bikarbonom i aromatičnom soli SHENEMIL. Time se, pored energizacije, vrši čišćenje limfnog sistema, smanjuje viskoznost krvi i plazme, vrši inhalacija… Pri kraju potapanja (koje bi trebalo da traje 30 do 60 minuta) tuširati se naizmenično toplijom i hladnijom vodom, čime stimulišemo imunitet organizma.

Nagrevanje stopala, leđa i stomaka

Sve osobe koje su zahlađene trebalo bi da nagrevaju delove tela, stopala, leđa, vrat, stomak, kako bi toplotom podstakli energizaciju organizma. Za to je podesna termoglina SHENEMIL.

Da sumiramo. Posle preležane korone bitna je ne samo balansirana ishrana, već čišćenje organizma i ponajviše energizacija, jer korona najviše štete nanosi energetskom sistemu organizma (koagulaciji, oksigenaciji ćelija i tkiva, transportu i razmeni na nivou ćelija).

Za osobe koje i dalje imaju problema, a analiza krvi je uglavnom ok, predlažem analizu vlasi kose koja daje detaljan pojedinačni sastav toksičnih metala, minerala i oligoelemenata. Na osnovu toga se može odraditi detaljni status organizma.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

1 Comment
  1. SVE JE TACNO ,STO RECE DOKTOR, ALI I PELAGIC NIJE BIO NAIVAN I NJEGA BI MOGAO CITIRATI KAO JEDNOGA OD RODONACELNIKA KNJIGE. BILJE I UPOTREBA U PORODICI ,SVE U SVEMU ODLICAN TEKST KRATAK I JASAN !!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.