Nova filmska avangarda: „Asimetrija“ u bioskopima od 30. januara

„Najimagivnativniji, najsenzibilniji i najinteligentniji film godine!“ Miroljub Stojanović, NIN

Snimana jednog toplog beogradskog leta, „Asimetrija“ donosi ljubavne priče tri para: dečaka i devojčice, mladića i devojke i na kraju muža i žene nakon 20 godina braka.

Debitantski dugometražni film mlade rediteljke Maše Nešković, nakon velikog uspeha na Festivalu autorskog filma, stiže u bioskope širom Srbije. Film „Asimetrija“ je na ovom festivalu osvojio dva važna strukovna priznanja: Mariji Šarac je pripala Nagrada „Marko Glušac“ za najbolju montažu, dok je Đorđe Arambašić dobio Nagradu „Aleksandar Petković Petko“ za najbolje snimateljsko ostvarenje.

Film je nakon svetske premijere na festivalu u Sao Paolu osvojio publiku i kritiku i nakon nekoliko rasprodatih projekcija na FAF-u, počeće da se prikazuje u našim bioskopima od 30. januara. Svečana premijera biće održana u Novom Sadu, u bioskopu Arena Cineplex upravo 30. januara u 20h.

„Nova filmska avangarda!“ Dubravka Lakić, filmski kritičar lista POLITIKA

Film „Asimetrija“ razmatra pitanje transformacije ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju. Kako radnja odmiče, ljubavne priče tri para se prepliću i izdvaja se šira slika samo jednog  ljubavnog odnosa – jednog para u tri ključne faze njihovih života.

Uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović…

Film je snimljen po scenariju koji su napisali Maša Nešković, Vladimir Arsenijević i Staša Bajac, u koprodukciji producentskih kuća „This and That Productions“ iz Srbije, „Korektif“ iz Slovenije i „Nightswim“ iz Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.