MK GROUP dovodi najveću svetsku regatu u Portorož

MK Group i biser njene turističke divizije, Hotel Kempinski Palace Portorož, postali su partneri najveće svetske regate Barkolane, koja okuplja najbolje jedriličare sveta. Druge nedelje oktobra, ova trka će okupiti više od 2.000 jedrilica, kao i 25.000 učesnika, koji će jedriti po Tršćanskom zalivu. Pored sponzorstva glavne trke i nagrada za najbolje jedriličare, Hotel Kempinski Palace Portorož je ove godine i glavni sponzor reli regate „Go to Barcolana from Slovenia“, koja počinje u subotu 13. oktobra.

Nikola Avram, direktor grupacije hotela koji posluju u okviru MK Group

Nikola Avram, direktor grupacije hotela koji posluju u okviru MK Group, izjavio je da odluka da ova kompanija podrži  Barkolanu, najveću regatu na svetu, i slovenačku reli regatu „Go to Barcolana from Slovenia“, nije bila teška. Dodao je da je glavni cilj bio da upravo ova reli regata startuje iz Portoroža i to je možda bio nešto teži zadatak.
„Naše strateško opredeljenje je da podržavamo sportske aktivnosti, kao i aktivnosti lokalne sredine u cilju promocije turizma. Naša kompanija je poznata kao nosilac razvoja lokalnih zajednica u koje investira. Nije prvi put da destinacija u koju mi ulažemo postane sinonim uspešnog turizma jer nama nije cilj  da stvorimo samo uspešan hotel već uspešnu destinaciju. Upravo zbog toga, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, želimo da damo aktivan doprinos razvoju slovenačkog turizma kao i da razvijemo Portorož u jedno od najprestižnijih turističkih letovališta na Jadranu“, rekao je Nikola Avram. On je istakao da MK Group želi da zadrži lidersku poziciju u regionu i da razvija hotelski biznis na najatraktivnijim lokacijama na Jadranu. Takođe je istakao da će se razvoj hotelskog biznisa odvijati u sinergiji sa ostalim delovima MK Group.
Inače, divizija turizma u sastavu MK Group postoji već 10 godina. Portfolio obuhvata 15 hotela u okviru pet hotelskih grupacija: Kempinski Palace Portorož, Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, MK Mountain Resort na Kopaoniku, Sheraton u Novom Sadu, kao i manjinsko vlasništvo u Hotelskoj grupaciji Budvanske Rivijere u Crnoj Gori.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.