Milan Nikolić Izano: Ona na usnama nosi mirnoću svojih reči, zato su one medne, sočne i pune. DUŠA OD JASMINA

Milan Nikolić Izano nosi odelo iz Modnog ateljea „Čarolija“, Beograd i Novi Sad

Ona veruje u potpuno predavanje, vernost i doživotnu ljubav. Ona nikada nije sedela na dve stolice. Ona voli da je drže kao kap vode na dlanu. Ona je romantičar. A ja… ja sam umislio kako me njena iskrena ljubav vređa.
Kako ni sunce ne zna ništa o svojoj svetlosti, a ne razume ni svoju snagu i vrednost, tako ni žena ne prepoznaje svoju lepotu sve dok ne upozna muškarca, koji više nikada neće dopustiti senci da prekrije njenu čednost. Ali, ko će muškarcu reći, koji je svim svojim bićem zagazio u ulogu kafanskog boema, da ga je pomilovao osmeh ispod koga se skriva vatra vrelija od Afroditine atmosfere?

Bezdan ljubavi

Ona je rođena u danu kada hrišćani i rodovernici veruju da godina iskašlje svoj poslednji izdah i kada nova u sebe uvlači prvi dah. Ona na usnama nosi mirnoću svojih reči, zato su one medne, sočne i pune. A ja… ja sam od njenog poljupca zaboravio gde sam.
Tamo gde nam život ponudi bezdan, skrivena u šipražju, očekuje nas i ljubav. Skok je uvek jedini izbor. Baciti se u ambis je kukavičluk, a u zagrljaj, hrabrost. Možda ivica grebena nije uvek oštrica, ali je sigurno prekretnica na kojoj, pored široko otvorenih očiju, treba imati i otvoreno srce. Ali, ko će zaljubljenom paru pokazati klackalicu na kojoj se, od godina natovarenih na leđa, nikada ne remeti ljubavni balans?

Pijan od ukusa tela

Ona u očima nosi strast koju malo ko od neosvešćenih razume. Ona je zatvorila srce za sve one koji ne vide da se u njemu skriva duša ispunjena mirisom sa bespreglednih polja jasmina. A ja… ja sam opijen ukusom njenog tela darovao sebi sreću i vezao je za nadu.
Život nam nije podaren da nas samo miluje, već da nas i grubo reže, zato je hrabrost skočiti u trnje, pa makar zbog tog poduhvata vid izgubili. Oslepljeni od ljubavi, životnih provalija se ne plaše. Oni žive slobodno, jer znaju da ljubavlju svojom mogu sve ponore, odlučnim skokom, da preskoče. Ali, ko će u vremenu vladavine duhovnih mrtvaca izgraditi most koji premošćuje sadašnjost do zvezdanog neba?

Da sa mnom treperiš

Ona zna da njen hod ima večnost. Ona traga za čovekom koji će joj u plamenu održati sve nijanse crvene boje. Ona od njega ne očekuje da u njoj raspiruje pepeo i žar, već da uvek ima spreman ogrev za njenu vatru. A ja… ja sam napokon zatreperio kako mogu i znam. Hoću ja da budem taj.
Sazidaću nam kuću u kojoj će se pevati oko ognjišta, vrelijeg od svih ljudskih želja. Doneću u dvorište klackalicu na kojoj će se igrati naša deca. Izgradiću nam most do zvezda.
Život je ljubav, a nas dvoje volimo hrabre ali skromne ljude, i zato ne očekujem od tebe mnogo. Tražim ono malo ali vredno, da me odvedeš negde daleko, do srži svoga bića, gde se ne zaboravlja olako šta znači „biti jedno drugome blizu“. A ja… ja ću učiniti sve da do kraja života sa mnom treperiš, uvek od ljubavi, a nikada od straha.
Podariću tebi sebe, iz srca do srca, za beskraj.

Milan Nikolić Izano
Milan Nikolić Izano

Pisac i poeta, Milan Nikolić Izano, autor je knjiga: „Lanac ljubavi“, „U dahu izdaha“, „Vinčanska kabala u lancu ljubavi“, „Dnevnik duše“, dvoazbučne knjige „Lanac ljubavi“ (sa muzikom grupe „Balkanika“ u DVD formatu) i najnovije knjige „Žig vrelih usana“ uz koju je urađena i krema za um i ljubav „O“. Za njegove knjige, kritičari nisu mogli da odrede žanr, tako da su ga proglasili piscem koji piše duhom.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.