Luksuzno i romantično opuštanje u Boki Kotorskoj

„… Mnogi su kao u snu vidjeli i pohodili ovo okovano more i bili zadivljeni veličanstvom brda; neki iskusni stranci putnici rekli su da je ovo najljepši kraj na svijetu, ali mnogi su uza sve divljenje otišli s osjećajem da je pejzaž Boke nečovječan. Jer, ovo je irealna, vrhovna samoća, gdje priroda govori primarnom snagom stvaralačkog duha, i ovamo treba da dođe onaj tko hoće da osjeti njezinu praiskonsku čistoću  ili može da vrati sebi mir koji je izgubio, nešto od svoje davne djetinje duše…“ Frano Alfirević

Dragulj Jadrana

Život inspiriše svakodnevno lepotom, arhitekturom, dobrim knjigama, nepoznatim uličicama, inspirišu putovanja, ljudi, osmesi prolaznika.
Kotor je grad koji me inspiriše godinama i sigurno je jedan od najromantičnijih gradova na svetu. Smešten tik uz obalu mora, Kotor je još uvek ostao zaštićen od moderne civilizacijske ruke, a stari grad uvršten je na Uneskovu listu kulturnog blaga.
Kotor je dramatično lep grad, smešten između zlokobnih planina i modrog plavetnila morskog zaliva. Sa populacijom od 620.000 ljudi, Crna Gora je možda mala, ali ovaj dragulj Jadranskog mora impresionira. Ako i postoje neki nedostaci u ovom gradu, nadomestila je čarobna priroda a šarmantni istorijski gradovi i lagani način života izuzetno se dopadaju strancima.

Vatromet i makaruni

Opisujući Crnu Goru, Lord Bajron je napisao da je Boka Kotorska „najlepše mesto gde se dodiruju zemlja i more“. A tu, u Boka Kotorskoj, u malom mestu Dobroti, koje je dovoljno blizu zidina Kotora, ali i dovoljno daleko od buke turista, smestio se prelepi novi hotel Allure palazzi Kotor Bay.
Prošle nedelje sam prisustvovala otvaranju Allure palazzi Kotor Bay, prvog hotela sa pet zvezdica u gradu čija autentična arhitektura i kulturno nasleđe ni najstrožije kritičare ne ostavljaju ravnodušnim. Nakon otvaranja ovog hotela, verujem da će Kotor postati još traženija destinacija.
Svečano otvaranje hotela upotpunio je koncert Massima Savića i fantastičan vatromet koji je oduševio brojne goste. Zasladili smo se makarunima nalik onima koje sam jela u Parizu i mogu vam reći da sam uživala u svakom zalogaju. Uz najbolja crnogorska vina i muziku, slavlje je potrajalo do kasno u noć.

Elegancija i komfor

Allure Palazzi Kotor Bay je hotelski kompleks u koji ćete se zaljubiti već na prvi pogled jer pleni lepotom i elegancijom. Sagrađen u stilu venecijanske arhitekture, usidrio se na samoj obali. Ovaj hotel je istinski dragulj koji će vam pružiti luksuzan boravak, sunčanje na plaži prekrivenoj belim kamenčićima, plažni i lounge bar, komfor u jednoj od 89 moderno opremljenih soba ili u jednoj od 10 vila.
U sklopu hotela nalaze se spa centar, dva bazena, tri restorana i pet barova. To je odličan izbor za porodicu, ali i za one koji su se tek venčali i žele da svoj medeni mesec provedu na ovom čarobnom mestu.

Nacionalna kuhinja

Pored luksuznog enterijera i eksterijera, ovaj hotel ipak čine ljudi. Pažljivo birani, sa velikom posvećenošću i ljubavlju pristupaju svakom gostu. Osmeh, ljubaznost i predusretljivost su me oduševili. A tek kuhinja!
U restoranima ovog hotela otkrićete bogato kulinarsko nasleđe Crne Gore. Ovde ćete moći da probate crnogorska nacionalna jela, ali i najukusniju ribu i specijalitete od ribe, morske plodove i hranu po porudžbini.
Zahvaljujući tome što se hotel usidrio na najlepšoj tački zaliva, bićete u prilici da uživate u romantičnim zalascima sunca, večernjem spokoju, šumu talasa i nebu po kojem trepere zvezde. Spa centar pružiće vam ravnotežu duha i tela, unutrašnji i spoljašnji balans. U hotelu se brinu i o najmlađima, koji će sigurno posle boravka u Allure Palazzi želeti ponovo tu da dođu.

Barokni biseri

U ponudi je i široka paleta aktivnosti od uživanja u jednom od dva bazena, ronjenja i jedrenja na dasci do vožnje brodićima i obilazak kulturnih znamenitosti. U blizini hotela je crkva Sv. Mateja, sagrađena 1670. godine na temeljima ranije srednjovekovne crkve. Izgrađena je u baroknom stilu. U crkvi se čuvaju barokni mermerni oltari, kao i čuvena slika Đovani Belinija „Bogorodica sa djetetom“.
Nedaleko je i crkva Sv. Eustahija podignuta 1773. godine sa zvonikom iz prve polovine 19. veka. I u toj crkvi čuvaju se dela poznatih majstora, a posebno je zanimljiva zbirka 52 komada čuvene dobrotske čipke iz 17. i 18. veka.

Piše: Vanja Gavrovski

Pravi izbor

Kotor, blizina Perasta, male uvale, šarmiraće vas svojim prirodnim lepotama. Kad izađete iz hotela pruža vam se Donji put. Lagana šetnja uz more praćena mirisom Mediterana za svega dvadesetak minuta dovešće vas do Starog grada, ali to je već tema za neku novu priču. Tokom letnjih meseci u Kotoru se održavaju brojne kulturne manifestacije, festivali i najčuveniji bal pod maskama koji okuplja brojne goste iz zemlje i inostranstva.
Za dobro zdravlje, dug život, skladne međuljudske odnose i sreću, trebalo bi da povremeno ostavite sve, da se spakujete i odete na neko mirno i lepo mesto. Neka Allure Palazzi u Kotoru bude vaš izbor, zašto ne, već ovog vikenda!
Za vas, koji želite da budete među prvim gostima fantastičnog Allure Palazzi Kotor Bay hotela, tu je broj telefona: +382 32 690 200. Možete posetiti i njihovu internet stranicu: https://allurepalazzi.com/

Vanja Gavrovski
Vanja Gavrovski

Zovem se Vanja i ponosna sam mama jednog dvogodišnjaka. Mogli ste da me upoznate kao PR menadžera Lagune - najveće izdavačke kuće na Balkanu, pre toga kao lice Trećeg kanala! U slobodno vreme volim da putujem, uživam u dobroj hrani, dobrom shoppingu i druženju sa prijateljima. Oduvek pišem, piskaram, beležim, pa je i ideja za blog došla kao posledica ljubavi prema pisanju. Na blogu ću pisati o lepoti života koji inspiriše, mene kao mamu, ženu, prijatelja... Ovo je mesto za umetnost i lepotu.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.