Kuhinje sveta – Evropa, Azija i Afrika na jednom mestu

Festival Kuhinje sveta 16-17. novembar 2019. godine, Dorzol Platz, Dobračina 59b od 10 do 20 sati

Na jesenjem festivalu “Kuhinje sveta”, koji se održava 16 i 17. novembra 2019. godine, na jednom mestu predstaviće se evropska, azijska i afrička kuhinja, na urbanom mestu za promocije i događaje – Dorćol Placu. Tema festivala prati koncept “Ready to eat” i promoviše male proizvođače hrane, preduzetnike i poljoprivredna gazdinstava u Srbiji. Uz koncept “Spremno za jelo” biće predstavljene kuhinje Vijetnama, Indonezije, Maroka, Tajlanda, Slovenije, kao i kuhinja Srbije. Većina stranih kuhinja biće predstavljena preko ambasada ili predstavnika i firmi koje posluju u Srbiji. Oni će na festivalu spremati i prodavati gotove obroke.

Festival “Kuhinje sveta” uvek privlači veliki broj posetilaca i ljubitelja dobre hrane

Preduzetnici iz Srbije, uglavnom će izlagati namaze, začine, džemove, napitke, opremu za spremanje i serviranje hrane… Preko ambasada i konzularnih odeljenja u Republici Srbiji, domaćih i stranih firmi ili predstavništava, na jednom mestu, predstaviće se bogate i raznovrsne kuhinje Azije, Afrike i Evrope.

Domaći planinski voćni namazi brenda Džemara, naišli su na veliko interesovanje sladokusaca

Posetioci festivala „Kuhinje sveta“ mogu probati i kupiti gotove obroke domaće i strane kuhinje. To su: raznovrsni namazi, džemovi, marmelade, slatkiši, testenine, sokovi, rakije, vina… Pored hrane koja se može brzo servirati i jesti, posetioci će moći da kupe i dobro posuđe i drugu opremu i pribor za seckanje i serviranje hrane.

Terra Creta organsko ekstra devičansko maslinovo ulje je nastalo ceđenjem autohtone grčke sorte masline Koroneiki

Preduzetništvo u Srbiji i mali proizvođači hrane i dodataka ishrani, trenutno su vodeća ekonomska snaga u privatnom biznisu u ovoj oblasti. Gastronomska ponuda našu zemlju čini primamljivom za strance, turiste, strane firme i organizacije. Taj duh i atmosfera, pomešani s raznovrsnim ukusima, najbolje se osete na festivalima hrane. Na festivalu „Kuhinje sveta“ mogu se kupiti proizvodi koji se ne prodaju u velikim marketima. Ovi proizvodi, često ručno rađeni, spoj su kreativnih ideja i zanimljivog ukusa.

IMMUNISER – Potpuno prirodan proizvod, čiji sastav može imati višestruke benefite za kardiovaskularni sistem, poboljšanje energije i iznad svega snažnije zdravlje

Na ovom linku možete pogledati medijske objave i tekstove s prošlog festivala: KLIKNITE LINK

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.