Jasmina Ana povodom svog novog romana: „Elitne prostitutke su junakinje naših dana“

Lako je ući, teško se izlazi. Elitne prostitutke znaju da je najopasnija rečenica: „Samo ću jednom“…

Knjigu „Elitna prostitutka izdao je „Alo Media System“ iz Beograda. To je deveti roman Jasmine Ane, za koji je predgovor napisao Vanja Bulić. Zahvaljujući odličnoj promociji i intrigantnom naslovu, prodaja je krenula silovitom brzinom

Jasmina Ana, koja je napisala 14 knjiga i devet romana, glavnu junakinju „Elitne prostitutke“ srela je u Americi. Otvorena i bez predrasuda prema ljudima, upustila se s njom u razgovor koji će je kasnije inspirisati za roman.

Jedna od onih devojaka koje nikada ne priznaju da su to što jesu, ispričala joj je svoj život od A do Š. U pitanju je mlada srpska pevačica koja je nakon životnog kraha potražila lakši put da se vrati među zvezde. Zapala je u finansijski problem i očajanje… Sticaj životnih okolnosti naterao ju je da uđe u živo blato i postane elitna prostitutka.

Vaš najnoviji, deveti roman, čitaju i oni koji ne čitaju ništa. Po čemu je „Elitna prostitutka“ drugačija od svega što ste pre nje napisali?

Po tome što je u osnovi ovog romana istinita priča. A život je ovde ispisao neverovatni hir sudbine. Jer, u životu, ništa nije nemoguće, pa ni odbaciti se sa najvećeg dna.

“Kod nas prostitucija nije legalizovana ali je ekranizovana”, kaže književnica i TV lice Jasmina Ana

Sjaj i beda elitne prostitucije

Govorite o sjaju i bedi elitne prostitucije. Šta držite za sjaj?

Penušavi život, luksuz i šampanjac je ono što čini taj sjaj. Markirane krpice, jahte, putovanja, život na visokoj nozi. To je sjaj na koji se te devojke navuku, kao na drogu. „Nepodnošljiva lakoća postojanja“, što bi rekao Kundera.

Devojke uglavnom dolaze iz nesrećnih porodica. Ali nije to obavezno. Prostitucija može da bude i nečiji hir i obest. Neko voli da hoda po ivici provalije.

Beda dolazi kad spoznate suštinu- menjali ste zlato za bižuteriju! Zgazili ste sve životne ideale, veru, nadu, ljubav, mogućnost da zasnujete porodicu, zbog šopinga!

Beda dolazi kad izlaza nema. Posle toliko muškaraca morali ste postati zavisnik od alkohola i narkotika, a opasni momci kruže oko vas kao ajkule. Ne treba vam više ništa, samo da pobegnete i nađete spas. I proklinjete dan kada ste prvi put prodali svoje telo.

Mnogi su iznenađeni naslovom, kažu da je intrigantan. Zar nije intrigantno što žmurimo na epidemiju prostitucije oko sebe? Može li knjiga da spase nečiji život?

Iskreno se nadam da će ova knjiga da spase bar jedan život. Uvek se može preduprediti kobna glupost mladosti, mogu se sprečiti posledice lakomislenosti. Roman se odlično prodaje, jer svi vole da zavire u tajni život poznatih dama.

Kako da dođem do svog primerka knjige „Elitna prostitutka“?
Knjigu „Elitna prostitutka“ izdao je „Alo Media System“ iz Beograda. Zahvaljujući odličnoj promociji i intrigantnom naslovu, prodaja je krenula silovitom brzinom. „Elitna prostitutka“ može se naći u trafikama „Moj kiosk“ po ceni od 350 dinara ili naručiti putem portala NonStopShop.rs i knjigenadlanu.com

Jasmina Ana: “Iz elitne, i svake druge prostitucije, teško se izlazi. Ali uvek negde postoji izlaz”

Atraktivno zanimanje im služi da povećaju cenu

Izjavili ste da su reality programi – rasadnici elitnih prostitutki. Da li ste neku kockicu za mozaik o devojkama iz tog establišmenta, prikupili u vreme dok ste i sami učestvovali u reality programu?

Kod nas prostitucija nije legalizovana ali je ekranizovana. Ima ih u rijalitima koliko hoćete. Na čelu im piše cena, doterane su, lepe i prijatne. Uložile su u svoj fizički izgled. Svaka čast. Meni se dopadaju. Mislim da rade pogrešne stvari, ali ja ih ne osuđujem. Pre deset godina, kad sam ja bila u „Farmi 3“, nije postojala ni jedna takva devojka. Čak ni seksa nije bilo u rijalitiju tada!

Elitne prostitutke se predstavljaju kao starlete, igračice, glumice, pevačice, voditeljke, ali i kao advokatice, lekarke… Da li to znači da su zaposlene noć i dan ili im je zvanično zanimanje samo paravan?

Zvanično, po pravilu atraktivno zanimanje, služi im samo da povećaju cenu. Najskuplje su devojke sa televizije, popularne pevačice, voditeljke, manekenke, modne kreatorke…

Neke devojke od potpuno bezličnih osoba postanu lepotice

Da li ste neke od elitnih prostitutki ugostili u svojoj TV emisiji „Šampanjac sa Jasminom Anom“?

Nisam. Ali planiram da zovem jednu starletu iz rijalitija, užasno je zanimljiva.

Da li je „jedna ljubičasta“ početna cena za noć sa „lakom devojkom“ sa TV ekrana?

Nekome je početna, a nekome prava cena. Loše stvari se uvek saznaju i tada prošlost postaje opasna karma. Posledice i ceh dolaze na naplatu kad-tad. Cena je previsoka. Znam jednu bivšu pevačicu koja je posle braka sa jednim strancem (koji ju je ostavio kad je čuo čime se bavi), spala na jednu ljubičastu…

Koliko elitne prostitutke ulažu u svoj izgled? Da li makroi snose deo troškova?

Ulažu puno! Najpe kod plastičnih hirurga naprave od sebe čudo, neke devojke od potpuno bezličnih osoba postanu lepotice. Vežbaju u teretanama, nose najbolje komade odeće. Makroi malo ulažu u njih jer im je jasno da one same uglavnom ne znaju gde su pošle.

“Svi vole da zavire u tajni život poznatih dama”, kaže Jasmina Ana (na fotografiji sa Vanjom Bulićem, na promociji svoje knjige “Elitna prostitutka”)

Muškarac ili jeste ili nije sadista po svojoj prirodi

„Ne možete da spavate sa stotinu muškaraca i ostanete normalni“, izjavili ste. Da li elitna prostitucija razvija kod muškaraca sadizam?

Neki muškarci posebno se pale na elitne prostitutke, tačnije na njihovu popularnost. Uzimaju ih kao trofej, jer uprkos činjenici da su ih platili, to su ipak ribe sa televizije. To izgleda neverovatno, ali je tako. Ne verujem da to budi sadizam, jer muškarac ili jeste ili nije sadista po svojoj prirodi.

Koliko ima sličnosti između vaše knjige i „Grabljivice“ Simonide Stanković?

Simonidina „Grabljivica“ je sjajna. Razlika je jer se poslednjih godina dogodila epidemija elitnih prostitutki koje, ne tako davno, nisu ni postojale.

Predgovor za vašu novu knjigu napisao je Vanja Bulić. Koja vas je njegova opaska najviše dirnula?

Vanja me dobro poznaje i zna jako dobro moj smisao za humor. Rekao je da uz mene ide samo smeh…

Uvek negde postoji izlaz

Iako je teško isplivati na površinu kad uđete u živo blato, vaša knjiga ima happy end. Da li je i taj deo priče istinit?

Cela priča je istinita. Iz elitne, i svake druge prostitucije, teško se izlazi. Ali uvek negde postoji izlaz. Vera u Boga, pomoć psihijatra, prijateljska ruka… Čovek nikad ne sme da gubi nadu.

Devojke koje zabrazde u prostituciju postaju alkoholičarke, zavisnice od kokaina i heroina. Da li baš one, prodajući telo, pokušavaju da kupe ljubav?

Uglavnom sve loše stvari proizlaze iz nedostatka ljubavi u detinjstvu. Tako je i junakinja mog romana pronašla drugu porodicu na nekom drugom mestu. Ne treba osuđivati nikoga. Jer u suštini nikome nije lako.

Kada bi se vaš roman ekranizovao, kome biste poverili glavne uloge?

Kad bi se ostvario moj san, roman bi režirao Bjela… a on zna.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.