Izbor crnogorskih finalistkinja za Miss World i Miss Tourism World: Miss Crne Gore 2018.

Božo Dobriša sa RTV Pink CG, predsednik žirija novinara, uručuje nagradu Miss fotogeničnosti Anđeli Vukadinović
Stevan Katić, predsednik Opštine Herceg Novi: „Čitava lepota Crne Gore skoncentrisana je večeras u ACD hotelu“

Kompanija „Miss Monte“, koja postoji od 2006. godine i na čijem je čelu Vesna Jugović de Vinča, organizovala je 25. maja u hotelu ACD u Meljinama izbor za Miss Crne Gore 2018. „Osim najljepše Crnogorke, birale su se još prva i druga pratilja, Miss turizma, Miss šarma, Miss fotogeničnosti, Miss interneta i Lice hotela. Univerzitet UDG izabrao je devojku, kojoj je dodjelio stipendiju za trogodišnje školovanje. Drugu njihovu stipendiju dobila je Miss Crne Gore“, izjavio je direktor hotela ACD, Miro Đurković.
Organizaciju izbora podržali su TO Herceg Novi i Opština Herceg Novi, uz brojne sponzore.

Propozicije takmičenja

O propozicijama takmičenja bivša mis Crne Gore i portparolka „Miss Monte“, Nikolina Lončar, kaže: Takmičarka za mis Crne Gore ne smije imati djecu, biti udata ili razvedena. Ne smije imati fotografije kompromitujućeg sadržaja, nage ili vulgarne slike, pa čak ni ako su u pitanju privatne slike. Mis ne smije biti starija od 26 godina, a zbog propozicija takmičenja, najkasnije u februaru naredne godine mora biti punoljetna.
Moj savjet svim djevojkama je da budu originalne, da budu sigurne u sebe, jer će jedino tako uspjeti da se izdvoje od ostalih. A u ovom poslu mogu da istraju samo ukoliko uvijek pokažu zrelost i odgovornost.“

Izlazak crnogorskih lepotica na terasu hotela ACD u Herceg Novom

Ni po babu ni po stričevima

Žiri koji je ocenjivao devojke sastojao se od 26 članova: sportista, glumaca, političara, biznismena, novinara… Predsednica glavnog žirija bila je Vesna Jugović de Vinča, vlasnica kompanije „Miss Yu“ i 17 licenci za izbor lepote: Miss Srbija, Miss Crna Gora, Miss World, Miss Universe, Miss Europe…

Članovi novinarskog žirija: Muždat Kavas, poznati turski fotograf; Božo Dobriša sa RTV Pink; Branislava Mićić, glavna urednica Ona Magazina i Sanja Đaković, TV Novi

Rukovodeći članovi žirija bili su predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i vlasnik hotela ACD, Darko Nikolić. Predsednik novinarskog žirija bio je Božo Dobriša sa TV Pink. U žiriju je bila i Branislava Mićić, glavni urednik Ona Magazina i magazina na ruskom „Černagorija“, a od popularnih ličnosti tu su se našli kik bokser Goran Radonjić i folk pevač Amel Ćeman Ćemo.

U zabavnom programu nastupila je Monika Knezović

Najuži krug lepote

Od 250 devojaka na kastingu, za najlepšu Crnogorku 2018. godine borilo se njih 13. Iako se izbor za mis održavao u Herceg Novom, za titulu najlepše nije se takmičila ni jedna Novljanka. U najuži krug ušle su: Anđela Mališić (27) iz Berana, Lara Stešević (17) iz Podgorice, Anđela Vukadinović (17) iz Kotora, Aleksandra Dragutinović (21) iz Nikšića, Bojana Radulović (17) iz Nikšića, Ana Miljanić (17) iz Cetinja, Damjana Tijanić (19) iz Bara, Saška Tatar (18) iz Cetinja, Aleksandra Sokić (15) iz Podgorice, Vjera Latković (20) iz Cetinja, Natalija Gluščević (17) iz Bijelog Polja, Lidija Rašović (16) iz Podgorice i Martina Božinović (19) iz Tivta.

Čarobna Natalija

Sedamnaestogodišnja Natalija Gluščević iz Bijelog Polja zvanična je mis Crne Gore za 2018. godinu i predstavljaće svoju zemlju na 68. takmičenju Miss World 8. decembra u ostrvskom gradu Sanja u tropskom raju u Kini.
Natalija je visoka 177 cm, ima skladne mere 92-63-94, harizmu i osmeh koji ne skida sa lica. Ide u srednju školu i govori engleski. Osoblje hotela ACD, u kome su lepotice boravile uoči izbora, insistiralo je da joj se dodeli njihova nagrada za najsimpatičniju devojku.
Na pitanje da li je imala tremu, Natalija je odgovorila: „Samo u početku, vremenom je nestala“. Izjavila je da je harizma njeno tajno oružje, da je očekivala pobedu, da je nasledila vedar duh od oca i majke i da obožava životinje.
Lara Stešević iz Podgorice izabrana je za prvu pratilju Miss Crne Gore 2018. Ona ima 176 cm i mere 80-59-89. Govori engeski i turski. Druga pratilja, mis interneta i mis fotogeničnosti je Anđela Vukadinović iz Kotora. Visoka je 178 cm i ima sportsku građu sa merama 89-62-91. Miss turizma je Martina Božinović iz Tivta i ona će putovati na Miss Tourism World.

Sedamnaestogodišnja Natalija Gluščević iz Bijelog Polja zvanična je miss Crne Gore 2018

Izjave lepotica

Kako je u publici bilo nekoliko aktuelnih i bivših lepotica, iskoristili smo priliku da uzmemo izjave od njih. Kristina Đurković iz Kotora, Miss Tourism Europe, izjavila je: „Mislim da je večerašnja pobednica izabrana potpuno fer i pošteno. Žiri bira, sabiraju se glasovi i tako se dolazi do konačnog ishoda.“

Kristina Đurković, Miss Tourism Europe 2018 i Tea Babić, prošlogodišnja Miss Crne Gore

Ivana Trišić, Miss Srbije 2018, studentkinja i novinarka iz Obrenovca, bila je snimatelj izbora u Herceg Novom, budući da radi za portal Telegraf.rs. Ona je izjavila da se raduje što će sa Natalijom putovati u decembru na Miss World u Kinu, gde očekuje da će se, u konkurenciji od 120 finalistkinja, naći u Top 5. Na pitanje da li ima momka, odgovorila je odrično, uz komentar: „Imam previše obaveza i nema me na mestima gde izlaze mladi, ali, naravno da verujem da će u jednom trenutku sudbina sve da skroji. Za svakog se nađe srodna duša, tako će i za mene.“

Na likovima ispod, možete pogledati snimke sa izbora za Miss Crne Gore za 2018. godinu:

Defile u crvenim haljinama

Defile u kupaćem

Pevačica Monika Knezović

Izbor šest finalistkinja

Proglašenje Miss Crne Gore 2018

Defile u svečanim haljinama

Lepe žene Crne Gore
Dvadesetogodišnja Tea Babić, mis Crne Gore 2017. studira prava i bavi se veoma uspešno modelingom. Olga Božović, takođe bivša mis Crne Gore, ima svoju advokatsku kancelariju.
Miss Crne Gore 2012. Nikolina Lončar, sada Radonjić, najbolji je student humanističkih studija na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.
Ivana Popović
Ivana Popović

Ivana Popović je dugogodišnji dizajner Ona Magazina i Chernogoria Zhurnala i autor njihovog totalnog redizajna. Ona brine i o marketingu oba izdanja od njihovog osnivanja do danas, pri čemu Ona Magazin izlazi punih devet a Chernogoria Zhurnal punih 12 godina. I na kraju, Ivana je pasionirani zaljubljenik u kulinarstvo, urednik rubrike „Ivanina kuhinja“ i maštar u sasvim drugom smeru od izdavaštva.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.