Iskustvom mogu da potvrdim, seksepil žene izvire iz njenog vrela života, a ne iz njene lepote. Milan Nikolić Izano: Čari spajanja

Ljubavnik zna za kojom strasti traga u svojoj voljenoj: za strašću sa vrlinama ili za strašću sa požudom.

Milan Nikolić Izano nosi odelo iz Modnog ateljea „Čarolija“, Beograd i Novi Sad

Iskustvom mogu da potvrdim, seksepil žene izvire iz njenog vrela života, a ne iz njene lepote.
Bezglasni zahtev prirode skriven je u svakoj ženi. U taj biološki poredak unesen je zapis, kao poruka njenom partneru da je svojom veštinom ljubavnih reči i dodira, izdigne iznad vlastite hladnoće u više sfere zajedničke topline. Da bi muškarac dospeo do visokih nota bezvučnih vibracija i tako čuo tišinu svoje drage, potrebno mu je da prepozna osetljivi mehanizam njenih prirodnih reakcija koje od njega traže da joj dopusti slobodu u igri udvaranja, kako bi unela sve svoje čari u erotski čin spajanja, na njihovo obostrano zadovoljstvo. Uspešnost tog poduhvata nalazi se u razgraničenju i odluci ljubavnika za kojom strasti traga u svojoj voljenoj; za strašću sa vrlinama ili za strašću sa požudom.

Mirisni pratilac

Posmatrao sam te, slušao sam te, dodirivao sam te, ljubio sam te i naučio sam da požudom od tebe mogu stvoriti savršenu erotsku ljubavnicu, čarobnicu telesnog užitka. Mada, draže mi je bilo da vrlinama od tebe napravim boginju, koju ću obožavati i koja će mi postati veličanstvena ljubavna partnerka, muza mog kreativnog stvaralaštva.
Tragao sam svojom strašću za tvojim vrlinama i pronašao sam ih u pogledu kojim si me nagrađivala. Gledala si me kao saučesnika u pokušaju stvaranja ljubavnog jedinstva. Govorila si mi da sive boje sveta vide samo oni koji ne znaju za ljubav neba, dok u nama struje, varniče i kroz oči nam se probijaju dugine boje i sve nijanse onih nežno-svetlosnih boja, što anđelima na lice donose osmehe. Seksepil ti se razlivao po površini tela, iz dubine tvoje senzualnosti. On je bio tvoj stalni mirisni pratilac, a osećao se u autentičnosti koja nije tražila potvrdu o snazi svoje nezavisnosti.

Preklopljene senke

Svesna svih svojih vrlina i mana, prihvatala si pristojnost kao ulogu u filmu života. U njemu nisi zahtevala da ti se izmisli lik, igrala si samu sebe. Nosila si u elastičnosti i mekoći kože neopterećenost da se za bilo koga pod moranjem vezuješ, a kroz vene ti je proticala brižnost da se bliskim ili nepoznatim, pruže i prenesu, uteha, dobrota, nada, saosećajnost i razumevanje. To su bile tvoje karakteristike i kvaliteti, kojima apsolutno niko nije mogao da odoli, a na njih sam i sam navikao, prihvatio ih i bez njih ni danas ne mogu.
Jedina razlika, između onoga što si bila i onoga što si sada, jeste da na sebi nosiš moju senku koja se sa tvojom preklopila i koja te u stopu prati. Ponekad te nežno očeše, nekada i preko tebe tiho pređe. Zna da ti ukrade dah sa usana, ali i da ti produži uzdah. Noću te nežno u zagrljaju steže, šapuće ti bajkovite snove, danju te štiti, a lupi po nosu sve one nevaljalce što ti se izveštačeno smeškaju i prevrtljivo zbore.

Izvoli, boginjo

Ti znaš da sam tu pored tebe i kada nisam sa tobom. Osećaš to i dok ulicom hodaš. Tada naivno vrckaš, uzbuđenje nepoznatima prenosiš, ali ne stidiš se zbog toga, već se njihovim slatkim mukama ponosiš. Ili, dok po sobi s osmehom na licu plešeš, tada te naša nečujna muzika prati, a ti, na vrhuncu zadovoljstva, mesečevu svetlost po uglovima stana razbacuješ i želju za našim dodirom u staklo ogledala utiskuješ. U trenucima kada to radiš, ne čuješ zvuk instrumenata, ali ritam pesama ti je dobro znan. Isti je kao kada smo u zagrljaju, u ljubavnom zanosu ili kada ti pod tušem spiram sapunicu sa tela. Drhtiš, ježiš se, toplota ti rumeni obraze, znojiš se… želiš me i goriš.
Znam, znam! Ti voliš taj bezglasni poredak koju uređuje spoj zemlje i neba. Zato mi dopuštaš da tragam svom svojom strašću za tvojim vrlinama, pa dok rečima i rukama milujem tvoje lice, grudi i bedra, iz tebe izbija seksepil životnog vrela.
Nemam ja ovde ništa više da kažem. Izvoli, boginjo, imaš punu slobodu da u tišini odabereš čari našeg spajanja u kome ćemo osetiti šta sve u sebi nose mnogobrojne draži životnog stvaranja.

Milan Nikolić Izano
Milan Nikolić Izano

Pisac i poeta, Milan Nikolić Izano, autor je knjiga: „Lanac ljubavi“, „U dahu izdaha“, „Vinčanska kabala u lancu ljubavi“, „Dnevnik duše“, dvoazbučne knjige „Lanac ljubavi“ (sa muzikom grupe „Balkanika“ u DVD formatu) i najnovije knjige „Žig vrelih usana“ uz koju je urađena i krema za um i ljubav „O“. Za njegove knjige, kritičari nisu mogli da odrede žanr, tako da su ga proglasili piscem koji piše duhom.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.