Film o neverovatnoj ljubavi Glorije Grejem i Pitera Tarnera

Ostvarenje „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ u Srbiji je premijerno prikazano na 46. FEST-u, a od 6. septembra je na redovnim repertoarima domaćih bioskopa

Glorija Grejem u filmu “Divan život” iz 1946. godine

Biografska drama „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ škotskog reditelja Pola Mekgijana, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama, prati period u životu holivudske glumice Glorije Grejem koja 70-ih godina 20. veka u Liverpulu započinje ljubavnu vezu sa mnogo mlađim glumcem, Piterom Tarnerom.

Aneta Bening i Džejmi Bel u novom filmu “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”
Priču o ljubavi Glorije Grejem i Pitera Tarnera gledaćete od 6. septembra u bioskopima

Imidž loše devojke

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, Glorija Grejem (1923-1981) je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu „Grad iluzija“. Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je „protrčala“ kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

Film je nastao na osnovu memoarske građe glumca Pitera Tarnera, koga u filmu glumi Džejmi Bel
Jedna od najsimpatičnijih scena iz novog filma “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”

Memoari glumca

Jedan od njenih ljubavnika iz kasnijeg života, glumac Piter Tarner (1952), predstavlja priču o poslednjim godinama njenog života i pokazuje često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih „filmskih zvezda”.
Dramu „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ režirao je Pol Mekgijan, a po scenariju Meta Grinhalga, zasnovanom na memoarima Pitera Tarnera iz 1986. godine. Ostale uloge tumače, između ostalih, Džuli Voters, Vanesa Redgrejv, Kenet Kranam, Stiven Grejem, Fransis Barber i Lien Best.

 

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.