Festival najboljih modernih ruskih filmova u Beogradu. Projekcije besplatne

Najnovija ostvarenja ruske kinematografije, filmovi širokog tematskog spektra koji su podigli rusku publiku na noge, a neki od njih zabeležili i neverovatne uspehe u bioskopskoj gledanosti, biće prikazani u Jugoslovenskoj kinoteci – u okviru Festivala ruskog filma. Filmofili će imati prilike da, tokom trajanja Festivala od 24. do 27. oktobra, vide sedam ruskih ostvarenja, ocenjenih od strane ruske publike i selektora Festivala kao najrelevantniji za predstavljanje savremene kinematografije Rusije.

Producent foruma, savetnik Saveza kinematografa Ruske Federacije, glavni urednik časopisa „KinoReporter“ Marija Lemeševa napominje da prikazivanje ruskih filmova u Srbiji postaje dobra tradicija. „Dobijamo izvanredne povratne informacije, koje pokazuju koliko je toga zajedničkog između naših zemalja u kulturnom i duhovnom smislu. Zato se svaki put kada pravimo izbor filmova trudimo da srpska publika ne samo uživa u gledanju već i da nas bolje upozna.“

Neki od filmova istovremeno će biti prikazani i u Rusiji. Posebnu pažnju privlače drama „Bik“, dobitnik Gran-prija ruskog nacionalnog kino-festivala „Kinotavr“, triler drama „Heroj“ i drama „Bitka“. Sve projekcije su besplatne.

Grad Beograd će, pored Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz Moskve, ove godine biti i domaćin i organizator ovog kulturnog događaja iza kojeg stoji produkcijska kuća „Sinemarus“, a koji, pored Ministarstva kulture RF, Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, Ruskog doma u Beogradu, te Jugoslovenskog filmskog arhiva, uživa i podršku Saveza kinematografa RF na čijem čelu je Nikita Mihalkov.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.