Zašto su roletne važne (i) za krovne prozore?

Komfor koji vam je potreban u vašem potkrovlju ne završava se samo kupovinom krovnog prozora. Kao što i svaki fasadni prozor zahteva spoljašnje roletne za zaštitu od atmosferskih uticaja (vetra, kiše, grada, toplote), ali i zaštitu privatnosti, vrlo slična je situacija i sa krovnim prozorima. U nekim situacijama čak i mnogo značajnija. VELUX roletnama možete prostoriju u potpunosti zamračiti i na taj način uživati u intimi svog doma.
Ono što je veoma važno, VELUX spoljašnja roletna pruža optimum toplotne zaštite, pored zaštite od spoljne buke i vremenskih neprilika. Spoljašnje roletne omogućavaju visok stepen uštede energije zimi – poboljšanje izolacije do 27 odsto, ali i sigurnosti od eventualnih provala.

Tenda za leto

Kada je u pitanju zaštita od toplote, spoljna VELUX mrežica (tenda) rešava jedan od potencijalno najvećih problema u potkrovlju – prekomernu toplotu. To je proizvod koji je neophodan svakom potkrovlju, jer smanjuje toplotu čak i do 73 odsto. U nekim situacijama to čak može da znači da vam u potkrovlju nije potrebna ni klima leti, što je nekada bilo potpuno nezamislivo.
Namenjena je svakoj prostoriji i montira se sa spoljašnje strane krovnog prozora, štiteći tako staklo od zagrevanja, a samim tim smanjuje se i zračenje toplote u prostoriju, dok se pritom svetlost u velikoj meri propušta. Ove spoljne mrežice su zaista jedan od najfunkcionalnijih proizvoda namenjenih potkrovlju!

Siesta roletne

Isto tako, poznato je da je za miran, kvalitetan, udoban san, potrebno optimalno zamračenje. To najbolje znaju roditelji čiji se mališani sa prvim zracima Sunca bude, a to nekad ume da bude prilično rano, ako nema adekvatnog zatamnjenja. VELUX siesta roletne su pravo rešenje za ove situacije.
VELUX siesta roletne su  savršeno rešenje za spavaće sobe ili bilo koju drugu prostoriju u potkrovlju  gde je potrebno totalno zamračenje. Aluminijumske vođice omogućavaju zaustavljanje  siesta roletne u bilo kom položaju. Unutrašnjost bočnih vođica  je obojena u crno kako bi se osigurala potpuna blokada svetlosti.
Kao što sa posebnom pažnjom biramo zavese za fasadne prozore koje nam ulepšavaju dnevne boravke, ista je situacija i sa roletnama za VELUX krovne prozore koje mogu da se pronađu u više od 100 boja i desena, a njihova funkcija je i da ublaže dolazeću svetlost i naprave unutrašnju klimu još mekšom i prijatnijom za boravak.

Zaštitni komarnik

Posebno koristan proizvod za one koji žele da se zaštite od insekata jeste komarnik koji postoji specijalno dizajniran i za krovne prozore i obezbeđuje potpunu zaštitu od ovih „neželjenih“ posetilaca i tako podiže vaš komfor na još viši nivo. Ugrađuje se sa unutrašnje strane, na unutrašnju oblogu oko VELUX krovnog prozora.
Kada ne koristite komarnik, možete ga smestiti u mat aluminijumski okvir koji će ga u potpunosti maskirati. Na taj način je mrežica sakrivena u kućištu i ne ometa pogled kroz prozor. Veoma je važno da, kada je komarnik spušten, prozor se otvara do ivice zida i unutrašnje obloge, što je sasvim dovoljno za ventilaciju.
Takođe, u gornjem delu svih modela VELUX krovnih prozora, nalazi se ventilacioni preklop ili ventilacioni otvor koji omogućava provetravanje i kada je prozor zatvoren, bez obzira na spoljašnje uslove. Upravljanje komarnikom  je jednostavno i možete ga podešavati iz prostorije, ručno, a takođe možete ga veoma lako i održavati, brisanjem vlažnom krpom. Ono što je jako važno, jeste to da se VELUX komarnik može koristiti u kombinaciji sa svim tipovima VELUX unutrašnjih i spoljašnjih roletni.
Razmotrite svoje potrebe i potencijalne izazove i situacije s kojima se suočavate u svom potkrovlju, a VELUX je obezbedio rešenje za svaki izazov na koji možete da naiđete, jer je „Svetao (i udoban) život pod vašim krovom“, VELUX misija.

www.velux.rs

Ivana Popović
Ivana Popović

Ivana Popović je dugogodišnji dizajner Ona Magazina i Chernogoria Zhurnala i autor njihovog totalnog redizajna. Ona brine i o marketingu oba izdanja od njihovog osnivanja do danas, pri čemu Ona Magazin izlazi punih devet a Chernogoria Zhurnal punih 12 godina. I na kraju, Ivana je pasionirani zaljubljenik u kulinarstvo, urednik rubrike „Ivanina kuhinja“ i maštar u sasvim drugom smeru od izdavaštva.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena