Tri balkanska M za dobar provod: meze, muzika i merak

„Cafe Lavash“ je omiljeno mesto Beograđana za izlazak vikendom

Ako ste već bili u restoranu „Cafe Lavash“, koji se nalazi u Beton hali na desnoj obali Save, na mestu gde se susreću beogradski šmek i duh Bliskog istoka, onda ga sigurno nosite u svom srcu i već planirate novi susret sa njim. To je restoran koji pulsira u ritmu meraklijske muzike i čije ime „Lavaš“ obavija veo mirisne, bliskoistočne kuhinje. Da bismo saznali kako se sve kockice uklapaju u jednu snažnu, ugostiteljsku priču, u pomoć smo pozvali Biljanu Frlog, PR restorana.

Koliko je muzika važna za imidž „Cafe Lavasha“?
Muzika je neizostavni deo svakog restorana, a posebno kod nas, da se možete opustiti i zaboraviti na brige, bez obzira dolazite li na poslepodnevni vikend ručak ili večernje slavlje. Naši gosti prvenstveno dolaze zbog vrhunskog ambijenta u kom se mogu jesti domaća jela, ali i jela iz Turske i sa Bliskog istoka, interpretirana na moderan način. Kada se ovoj formuli doda sjajna atmosfera koju prati živa muzika, odmah imate recept za idealno veče koje će trajati do jutra.

Gde ste vi pekli muzičko-ugostiteljski zanat?
Dugogodišnje iskustvo dugujem restoranima kao što su „Cantina de Frida“, „Sakura“, „Lovac“ i „Orašac“, gde se takođe nude bogati, hedonistički jelovnici uz izvanredan muzički program.

Muzička karta

Kako ste se odlučili za „muzičku kartu“ restorana „Lavash“?
Kulinarsko putovanje ka Istoku upotpunjeno je world music repertoarom, specifičnom mešavinom tradicionalnog i savremenog muzičkog izraza, nastalog pod uticajem jazz, pop i klasične muzike 20. veka. U pitanju je autentična muzika, pravi merak, koja počinje ni od kuda, polako vas opija, uvodi u sevdah i dovodi do večeri pune zabave. A kad nestane, mnogo vam je žao što je više nema.

Ko čini stalni orkestar „Lavasha“ i kojim danima oni sviraju?
Restoran je otvoren svih sedam dana u nedelji. Sreda je rezervisana za šlager veče, a svakog četvrtka, petka i subote od 22 časa, gosti uživaju u nastupima naših eminentnih bendova, koji sviraju repertoar za pravi merak. 

Haris u Lavašu

Koji je vaš savet, koliko dana ranije mora da se izvrši rezervacija?
Preporučljivo je rezervisati na vreme, čak i početkom nedelje, pošto je „Cafe Lavash“ poznat kao omiljeno mesto Beograđana za izlazak vikendom.

Zapaženo je gostovanje Harisa Džinovića u „Lavashu“. Prenesite nam vaše utiske.
Nama je čast što smo imali priliku da uživo osetimo magiju ovog nadasve poznatog glasa. Atmosfera je dovedena do usijanja, a izvanredni utisci sa ovog nastupa su se danima prepričavali. Prezadovoljni smo i verujem da ćemo imati priliku ponovo da ga ugostimo u našem restoranu.

Bekuta u Lavašu

U toku večeri Ane Bekute u „Lavashu“ nije mogla da padne igla na pod. Da li je Bekuta imala neki specijalni zahtev, vezano za svoj nastup?
Ana Bekuta traje duže od tri decenije na našoj estradi i ima niz hitova iza sebe. Velika želja nam je bila da je ugostimo i drago nam je da nam se ostvarila. Ana je pravi profesionalac i nije imala nikakve specijalne zahteve.

Koliko je naših estradnih zvezda spremno da zapeva uživo pred kamernom publikom? Naše višegodišnje iskustvo je pokazalo da ni jedna estradna zvezda, bilo da je iz mlađe ili stare garde, nije imala bilo kakav problem sa nastupom. Zbog intimne atmosfere koju dožive sa publikom, većina njih poželi da ponovo nastupa kod nas. 

Nova godina

Da li je teško doći do najvećih muzičkih imena?
Svakako da su najveća muzička imena velika upravo zbog svoje reputacije i da nije tako lako doći do njih. Ipak, rado se odazovu na naš poziv, zbog dobrog glasa koji prate naše restorane, ali i zbog sjajnog odnosa koji publika u našem lokalu ima sa muzičarima.

Samo uz muziku veče traje do jutra

Koja će se vrsta muzike servirati gostima za Novu godinu u vašim restoranima?
Za Novu godinu, imaćete priliku u „Cafe Lavashu“ da uživate uz bend „Charter“, u restoranu „Cantina de Frida“ sviraće Vesko Vučković, dok je u „Sakuri“ DJ Nikola. U „Lovcu“ tradicionalno nastupa bend „Principal“, dok u „Orašcu“ svira ansambal „Šajka“. Ne sumnjamo da će atmosfera u svakom od naših restorana biti odlična, kao i godinama iza nas.

Tri magična „M“

Otkrijte nam tajnu: da li su cene muzičara koji privlače pažnju vaše restoranske publike realne?
Trudimo se da idemo u korak sa željama naših gostiju, kako bi njihovo iskustvo bilo kompletno. Bitno je napraviti balans, pružiti sjajnu atmosferu noćne igranke i odličnu hranu.

Kada se podvuče crta, ko donosi više novca kafani – anonimna ili slavna muzička imena?
Kao što smo već pomenuli, pored muzike, ono što naši gosti vole i razlog zašto se stalno vraćaju u „Cafe Lavash“ jeste ambijent u kome se susreće beogradski šmek sa duhom Bliskog istoka. Inovativni enterijer koji sofisticirano spaja duh tradicije sa modernom estetikom, zaista nudi jedinstveno iskustvo, jer goste izmešta u nove dimenzije hedonizma, gde se spajaju tri balkanska elementa – meze, muzika i merak.

Uz muziku ide i meze. „Cafe Lavash“ nudi domaća jela ali i specijalitete iz Turske i sa Bliskog istoka

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.