Tenor Goran Dime obeležio 15 godina karijere koncertom u Torontu

Goran Dime u Betty Oliphant Theatre u Torontu, 5. oktobra

Beogradski tenor Goran Dime obeležio je 15 godina svoje profesionalne karijere koncertom „Od Beograda do Toronta preko Sanrema”. Koncert je održao u Betty Oliphant Theatre u Torontu, 5. oktobra. Sala je rasprodata nedeljama unapred, iako srpska zajednica nije pokazala veliko interesovanje za ovaj događaj.
Ovo je peti solistički koncert koji je Goran Dime održao u Torontu. Prvi koncert u Glenn Gould sali 9. septembra 2006. bio je događaj za sve ljubitelje napolitanske muzike. Premijera programa Frančeska Paola Tostija u istoj sali 2011. godine, učinila je da taj repertoar postane Goranov zaštitni znak.
To ne čudi, s obzirom na Dimetovu muzikalnost, izraz i posebnu, toplu boju glasa, ali i na odličan izbor profesora kod kojih se usavršavao – od Gaetana Bardinija (Italija) i Radmile Smiljanić, do Biserke Cvejić i Olivere Jovanović (Beograd).

Gošća na koncertu: četrnaestogodišnja Meira Alaraj

Iako je još davne 2003. Goran Dime u svom prvom nastupu na maternjem jeziku osvojio nagradu za duet godine na pop festivalu u Herceg Novom (numera „Šta ću tebi ja“), tek nekoliko godina kasnije, na nagovor klasik pop producenata, Dime počinje da deluje i pop žanru.
Ostaće upamćen u svojoj zemlji kao prvi klasično školovan pevač koji je objavio nekoliko spotova sa pop pesmama, a istovremeno, izvodeći i klasični repertoar – dva puta napunio najprestižniju koncertnu dvoranu u Srbiji, beogradsku Veliku salu Kolarčeve zadužbine (2011. i 2012).

Uspešno sarađuje sa svojim pijanistom Ivanom Jovanovićem koji takođe živi i radi u Torontu, a i sa producentskom kućom „Akashic Records“, za koju priprema novi CD. „Početak mog muzičkog života u Kanadi obeležilo je snimanje pesama koje se mogu čuti na Youtube: „She“, „Besame mucho“ i „Fascination“: http://gorandime.com/music/ Odlučio sam da CD bude na italijanskom jeziku, zvaće se „Dime u Sanremu“ i na njemu će se naći hitovi sa ovog divnog festivala. Naravno, koncertna aktivnost ostaće moj prioritet, i očekujem da ću već 2020/21 imati nova evropska gostovanja. Nadam se da je publika uživala u mom i u nastupu moje gošće Meire Alaraj. Meira ima samo 14 godina a izvela je dve numere uz klavirsku pratnju – Igora Vrapca i Ivana Jovanovića“ – rekao je posle koncerta Goran Dime.

Piše: Marina Bulatović, foto: Miona Čolović

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.