Sponzori o 16. Beogradskom festivalu igre

Na listi gradova koje obavezno treba posetiti ovog proleća, po mišljenju londonskog Gardijana, našao se i Beograd! Za razliku od Sevilje, Trsta, Monpelje i Berlina, koji su takođe na spisku, prvi razlog za posetu našeg glavnog grada jeste Beogradski festival igre.

Ovogodišnji festival je 16. po redu. Počinje 22. marta, a završava se 12. aprila. Tokom 22 dana trajanja, predstaviće 16 kompanija iz 11 zemalja.

O značaju Beogradskog festivala igre govori i to što su na konferenciji za štampu, održanoj 7. marta u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu, svoju reč dali: ambasador Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ambasador Belgije Adam Konrad, Italije Karlo Lo Kašo, Francuske Frederik Mondolini , Holandije Henk van den Dol, SAD Kajl Skat, Kanade Kati Čaba, Izraela Alona Fišer Kam i Nemačke Tomas Šib. Brojnim predstavnicima medija obratili su se i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

Za Ona Magazin izjave o BFI dali su sponzori ove manifestacije.

Dejan Turk, direktor kompanije Vip mobile

Vođeni idejom da popularizujemo umetničku igru u Srbiji, kompanija Vip mobile i Beogradski festival igre uspešno sarađuju već dvanaest godina pod zajedničkim sloganom „Komunikacija u pokretu“. Raduje nas što su baletski umetnici prepoznali Beograd kao nezaobilaznu stanicu, kao i što su ulaznice za brojne produkcije unapred rasprodate, što govori o visokom kvalitetu programa, ali i o rastu domaće baletske publike.
Osim spektakularnih predstava i pratećih sadržaja, poput revije filmova „Dani igre“, Festival se može pohvaliti i jedinstvenim projektima – nagradom „Vip poziva“ za domaće umetnike koji su izgradili karijere na svetskim pozornicama, nagradom „Vip iskorak“ koja se dodeljuje novinarima za doprinos popularizaciji umetničke igre, kao i projektom „Vip talenti“ za podsticaj najmlađim igračima, u saradnji sa Nacionalnom fondacijom za igru.
Podržavajući Beogradski festival igre, Vip mobile je uveo propoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u srpsku kulturu i dao dobar primer i drugim kompanijama kako mogu da se uključe u dugoročne programe u oblasti kulture i tako doprinesu pozitivnim promenama u društvu.

Aleksandra Kosanović Strižak, direktorka Sektora marketinga i komunikacija Erste Bank a.d. Novi Sad

Ponosni smo što smo deo festivala koji Beograd stavlja na mapu savremene umetnosti, i koji  iz godine u godinu pomera granice okupljajući izvanredne umetnike i vrhunske sadržaje dostojne svetskih scena. Neponovljivo umetničko iskustvo koje učesnici Beogradskog festivala igre pružaju ljubiteljima igre i pozorišta ima moć da prevaziđe sve barijere i inspiriše nas da verujemo u sebe i borimo se za svoje snove.

Vladimir Đorđević, direktor Visa, Srbijavisa

Visa u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope kontinuirano traga za najboljim partnerstvima kako bi popularizovala bezgotovinske načine plaćanja, omogućila korisnicima Visa kartica jedinstveno iskustvo i pomogla svojim partnerima u razvijanju poslovanja, doprinela lokalnoj zajednici i kulturnom nasleđu zemlje. Veliko nam je zadovoljstvo da nastavimo i proširimo naše partnerstvo sa Beogradskim festivalom igre, koje smo započeli prošle godine.
Ove godine podržaćemo Beogradski festival igre da unapredi iskustvo posetilaca, pružajući im mogućnost online kupovine ulaznica putem sajta. Osim toga, svim korisnicima Visa kartica koji ulaznice kupe online, pružićemo posebnu pogodnost – 20 odsto popusta.

Daniela Gvozdenić, marketing menadžer kompanije Beiersdorf Srbija

Beogradski festival igre, sada već tradicionalno prestižan događaj, istakao se među ostalim kulturnim manifestacijama i postavio Beograd na plesnu mapu Evrope, pa i sveta. Svakog proleća Beograd postane stecište prestižnih baletskih trupa, savremenih plesnih kompanija i koreografa svetskog renomea. Njihova vrhunska umetnička izvođenja već više od deceniju privlače sve više posetilaca.
Brend NIVEA pruža podršku Beogradskom festivalu igre već petu godinu zaredom. Vrhunski kvalitet uvek bude prepoznat, potvrdila je Daniela Gvozdenić, marketing menadžer kompanije Beiersdorf Srbija, u čijem portfoliju se nalazi ovaj čuveni kozmetički brend.
NIVEA je u Beogradskom festivalu igre prepoznala vrednosti koje i sama neguje, pre svega vrhunski kvalitet ali i smelost da se osavremenjuje i konstantno unapređuje. A kako je uvek spremna da podrži razvoj pravih vrednosti kroz projekte koji su značajni za društvo, to je za rezultat imalo uspešnu saradnju. Verujemo da će Beogradski festival igre i ove godine u skladu sa visokim standardima koje je postavio, nastaviti da privlači vernu ali i novu publiku.“ – rekla je gospođa Gvozdenić.

Irena Kurtanjek, menadžer korporativnih komunikacija Nestlé Adriatic

Igra je jedan od najlepših načina da se oplemeni i duh i telo. Beogradski festival igre je jedna od najznačajnijih manifestacija umetničke igre u Evropi, koju je kompanija Nestlé prepoznala kao partnera sa kojim deli posvećenost promociji aktivnog načina života. Ovom saradnjom želimo da ukažemo na važnost negovanja zdravih životnih navika, vođenja računa o dobrobiti tela i pravilnoj ishrani, što su i naše osnovne vrednosti, a koje igra kao umetnički izraz i aktivnost podrazumeva.

Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe

Dugo vremena vladalo je mišljenje da je biznis lišen ili da treba da bude lišen emocija. Apsolutno pogrešna teza, rekao bih. Emocije su važne i u poslovnom sektoru; uostalom, nijedna velika poslovna ideja nije nastala bez emocija i ogromne strasti svog tvorca. Da li bi Hemofarm od malog pogona prerastao u internacionalnu kompaniju koja posluje na tri kontinenta ili da li bi Hemofarm fondacija uopšte bila u prilici da proslavi 25. rođendan, da naši prethodnici i mi danas, osim znanja, iskustva i poslovne mudrosti, u posao nismo uneli i emocije, želje i nadanja? Mislim da svi znamo odgovor na ovo pitanje.
Na drugoj strani, igra je upravo satkana od emocija, ona predstavlja ekspresiju onog emotivnog i umetničkog u nama. Beogradski festival igre je prilika da se prepustimo emocijama, a zadovoljstvo poslovne zajednice je ako svojom podrškom u tome pomogne!

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS

Beogradski festival igre je jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Srbiji, sa pravom ucrtana na mapu međunarodnih kulturnih događaja. Zato smatram da je podrška NIS-a Festivalu igre ujedno i naša privilegija. Svaka institucija ili pojedinac koji pomognu realizaciju događaja koji dovodi najbolje svetske umetnike u Srbiju i predstavlja ovu zemlju kao važnu geografsku tačku na kulturnoj mapi Evrope, može se smatrati zaista brižnim prema društvu i zajednici u kojoj živi i posluje. Sa radošću čekamo početak još jednog Beogradskog festivala igre i nadamo se da će u svakoj narednoj godini biti još veličanstveniji.

Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja

Sa obnovljenim entuzijazmom želimo da potvrdimo našu podršku i partnerski odnos i u 2019. godini sa Beogradskim festivalom igre, koji će svoje šesnaesto izdanje obojiti „Emocijama“, u cilju obnove prirodnih ljudskih osećanja. Biti partner u ovom važnom kulturnom događaju, deo je i sponzorske strategije DDOR osiguranja, ali i našeg vlasnika italijanske Unipol Grupe.
Promocija umetnosti i omogućavanje pristupa široj javnosti je cilj ove inicijative, u uverenju o dubokoj društvenoj vrednosti koju Beogradski festival igre ima za zajednicu. Ples je način komunikacije, a u doba digitalne ekonomije mi i dalje zajednički verujemo u snagu fizičkog izražavanja.
DDOR ove godine u okviru festivala osigurava nastup igrača Kompanije Batševa, jedne od najvažnijih kompanija savremene igre na svetu. I zbog toga smo veoma ponosni.

Julija Žigić, senior brend menadžerka u kompaniji Coca-Cola

Zadovoljstvo je podržati ovako važan festival koji Beograd pozicionira na međunarodnoj umetničkoj mapi i koji nam svakog proleća otkriva igru kroz njene vrhunske domete i autore koji  kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i pozorišta. Dok će brojna  publika moći da uživa u visokim standardima i nepokolebljivoj kreativnoj energiji kakvu donosi BDF, reski i penušavi ukus Schweppes-a je tu da osveži, osnaži i podseti da oni sa karakterom i odvažnošću, pomeraju granice i odgovaraju na sve izazove, kako na sceni, tako i u životu.

Viktor Gilhofer, direktor kompanije Heineken Srbija

Kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u lokalnu zajednicu u kojoj posluje, HEINEKEN Srbija raznovrsnim kampanjama i aktivnostima podržava umetnost i kulturu. Kultura je nevidljiva veza koja spaja ljude, a veza između naše kompanije i Beogradskog festivala igre zasniva se na tradiciji i želji da promovišemo i očuvamo prave vrednosti u društvu. Zato i ove godine HEINEKEN Srbija nastavlja da pruža podršku Beogradskom festivalu igre. Uveren sam da će 16. Beogradski festival igre, u skladu sa ovogodišnjom temom – emocije, i svojim bogatim programom, uticati na obnovu prirodnih ljudskih osećanja, u skladu sa sloganom ove prestižne manifestacije.

Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Pardon Marbo Product

I ove godine, s ponosom možemo reći da smo sa našim brendom Pardon sada već tradicionalni partner Beogradskog festivala igre. Već treću godinu zaredom podržavamo ovu manifestaciju i uvek se i iznova radujemo novim prilikama da podržimo događaje koji bogate i proširuju kulturnu ponudu naše zemlje.
Partnerstvo Beogradskog festivala igre i brenda Pardon zapravo predstavlja savršenu sinergiju, s obzirom da se obraćamo istoj publici, podržavajući slične vrednosti. Kao i Beogradski festival igre, i naš brend Pardon slavi lepotu uživanja i eleganciju, ujedno promovišući ideju da težimo ispunjenim, ali i balansiranim životnim stilom.
PepsiCo, Inc. | PepsiCo West Balkans

Vuk Drašković, partner u Bojović Drašković Popović & Partners

Društvena odgovornost je obaveza koju svaki pojedinac i svaka kompanija mora da ispuni, kako bi se održao balans između ekonomije i ekosistema. Bojović Drašković Popović & Partners kancelarija se ponosi što je društveno odgovorna firma koja podržava humanitarne aktivnosti, neprofitne organizacije i događaje.Osećaj odgovornosti prema zajednici i okruženju, kako ekološkom tako i socijalnom, nas motiviše da idemo napred i da konstantno istražujemo nove načine za bolju brigu o društvu čiji smo i sami deo. Smatramo je da Beogradski festival igre fantastičan doprinos našem društvu i zahvalni smo što imamo priliku da podržimo ovu manifestaciju. Teatar, balet, savremena igra samo su neki od sredstava kojima ovaj festival oplemenjuje pojedinca i boji svakodnevicu u neke lepše boje.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.