Momčilo Otašević: Kotor, grad u kome smo proveli neke predivne dane i predivne noći

Momčilo Otašević je rođen 20. februara na Cetinju. U rodnom gradu završio je Fakultet dramskih umetnosti. Popularnost je stekao kao voditelj šou programa „Super ljudi“ na TV Prva, te ulogama u filmu „Led“ i seriji „Budva na pjenu od mora“. Snašao se odlično i u hrvatskim telenovelama „Kud puklo da puklo“ i „Čista ljubav“. Član je Crnogorskog narodnog pozorišta i Beogradskog narodnog pozorišta.
Oženjen je hrvatskom glumicom Jelenom Perčin. Trenutno su tročlana porodica sa Jeleninim detetom iz prvog braka, a očekuju i prinovu.

Zaljubljeni Jelena Perčin i Momčilo Otašević

Koji film trenutno snimate i na kojim lokacijama?
Upravo sam završio prvi dio snimanja filma „Posle zime“, crnogorskog reditelja Ivana Bakrača. Snimali smo u Podgorici, Nikšiću, na Glavi Zete, na Grahovu i u Kotoru. Jako sam srećan što za partnera imam svog dobrog druga i kolegu Petra Burića i što se jako dobro razumijemo sa Ivanom. Takođe sam prvi put ispred kamere sa svojom drugaricom sa klase Anom Vučković, sa kojom sam do sada igrao u par predstava i sa kojom sam proveo predivne četiri godine na cetinjskoj Akademiji. Trenutno snimam seriju u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Njeguški vazduh

Šta možete da nam otkrijete o svojoj ulozi u novom filmu?
Film „Posle zime“ je priča o prijateljstvu i o mladima koji pokušavaju naći svoje mjesto u ovom svijetu. Igram momka koji studira grafički dizajn i, osim nekih porodičnih problema, nailazi i na probleme u ljubavi, poslu… Momka koji je u međuprostoru i koji traži neki izlaz iz cijele situacije.

Ko i šta vam najviše nedostaje u danima napornih filmskih snimanja?
Trenutno mi nedostaje hlada i predaha. Svježeg njeguškog vazduha i našeg Jadranskog mora. 

Rodni grad

Stižete li da boravite na Cetinju i koja vas mesta u crnogorskoj prestonici najviše podsećaju na detinjstvo?
Uvijek stižem doći u svoj rodni grad. Nekad zbog posla a nekad zbog odmora. Cetinje je moj dom. Sve me podsjeća na djetinjstvo, kad dođem kući. Ulica Nikole Lekića, Orlov krš, cetinjski parkovi, korzo i ladovine ispod lipa samo su djelić onoga što me ispunjava i čini srećnim.

Da li su vam sugrađani iz rodnog Cetinja inspiracija kad gradite novi lik?
Cetinje i Cetinjani su moj neiscrpni izvor inspiracije. Cetinjski humor je nešto čime se dičim van granica Crne Gore. Trudim se biti dostojan predstavnik svog rodnog grada, grada-heroja ili, kako mi Cetinjani kažemo, „Doline Bogova“.

Velika strast

Vaši poznanici kažu da privatno ni malo ne glumite. Na koje dugme se „isključite“ kad izađete iz kadra?
Gluma je moja profesija, moj posao. U isto vrijeme je i moja velika strast. Izabrao sam taj poziv i nikad se nijesam pokajao. Nastojim odvajati poslovno i privatno. Jednostavno, kad završi dubl ili snimanje, nastavim živiti svoj život. Smatram da se drugačije ne može baviti ovim poslom.

Ko je vičan da vas nasmeje u svakom času?
Cetinjani. 

Drevni Kotor

Pamtite li momenat kada ste poželeli da ozvaničite svoju ljubav?
Naravno da pamtim i sebično taj osjećaj čuvam za sebe.

Venčali ste se u Kotoru. Zašto ste odabrali baš taj drevni ambijent?
Jedan od razloga je upravo taj drevni ambijent. Ima puno stvari zbog kojih smo se odlučili baš za Kotor. Ispod mojih Njeguša je, u njemu smo proveli neke predivne dane i predivne noći. U Kotoru sam igrao svoju prvu ulogu. Upoznao neke divne ljude i uvijek se volim vraćati Kotoru.

Našli ste se istovremeno u ulozi supruga i oca. Koja vam od te dve nove role više leži?
Ne mogu da odlučim. Čini mi se da jedna bez druge ne ide, obije su mi podjednako drage i jedva čekam da vrijeme pokaže kako sam se snašao u njima. 

Drži se reda

U jednom intervjuu otkrili ste da čuvate mejl sa porukom: „Drži se reda“. Ko vam je poslao taj mejl i zašto?
Taj mejl mi je poslao moj profesor glume, Branislav Mićunović. Bilo je to kad sam bio na četvrtoj godini studija. Radio sam „Antigonu“ u Narodnom pozorištu u Beogradu sa rediteljem Jagošem Markovićem, i išao sam na predavanja na Cetinje kad god sam mogao. Premijera je bila odložena a ja o tome nijesam obavijestio profesora koji mi je dao dozvolu da radim tu predstavu. Produžio sam svoj boravak u Beogradu za nekih desetak dana a onda sam primio taj mejl, koji me u tom trenu osvijestio, opomenuo i doveo u red. Tako da se od tada maksimalno trudim da se držim reda, kako u poslu, tako i u životu.

Ako ćemo da se držimo reda, navedite nam tri svoje uloge koje vam najviše znače u profesionalnom smislu?
Milivoje Šljivić iz filma „Led“, rediteljke Jelene Bajić-Jočić. Mikele iz predstave „Filomena Marturano“, reditelja Jagoša Markovića. I Igor iz kratkog igranog filma „Ruske kape“, reditelja Koste Đorđevića.

Tekst i partner

Odrasli ste uz glumu. Čemu ona najbrže i najbolje nauči čoveka?
Mene je naučila samostalnosti, odgovornosti i radu.

Šta je inspirativno a šta monotono kod snimanja telenovela?
Uglavnom me inspiriše dobar tekst i dobar partner. Naravno tu je i dobar reditelj. Monotonije gotovo da nema jer je tempo snimanja takav da nemam vremena da razmišljam o dosadi a kamo li da se dosađujem.

Volite li da gledate sebe na ekranu i šta vam tada najviše upada u oči?
Volim pogledati projekat na kom sam radio, naravno. Nijesam zaljubljen u svoj rad, gotovo uvijek sebi zamijeram na mnogo čemu. Ali mislim da je jako korisno pogledati, kako bih uočio svoje greške ili dobre momente, naučio nešto iz toga i napredovao za naredni projekat.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.