Milan Nikolić Izano: Zapamti, u urliku vuka se nikada ne skriva bol, već poziv za ljubav!

Kako da se otkrije ljubavni sjaj u nečijem oku?

Milan Nikolić Izano nosi odelo iz Modnog ateljea „Čarolija“, Beograd i Novi Sad

Vuk i vučica

Od davnina u našem rodu za vukove se govorilo da su mitska bića, a za vučice da su magična stvorenja. Verovalo se i da Sunce vlada muškarcem, a Mesec ženom. Ne znam da li Bog i sam zna, koliko je vera i verovanja proteklo kroz krv mojih predaka, ali sam siguran u jedno, da moja krvna zrnca vape za ženom vučicom koja će mi limeni zvuk mesečine u očima pretvoriti u sjaj najblistavijih zvezda. Zbog svih tih urođenih mi gena, verujem da u meni obitavaju duhovi i vuka i vučica i da njih u sebi mogu otkriti tek kada naučim kako Sunce Mesecu, bezuslovnom ljubavlju poklanja svoju svetlost.
Neću ti skrivati, znaj da u tvojim očima tragam za njom. Intuicijom, nebo mi je šapnulo, da je svetlost bezuslovne ljubavi u njihovom sjaju ostavila svoj dar. Odakle ona dolazi i kako se skuplja u taj, za mene magnetni, vibrirajući sjaj, neću te ni pitati, niti ću te za njegovu moć moliti. Popiću ga istog trena kada se ponovo stvoriš preda mnom, na javi.

Ljubavna sloboda

A kada ti se kapci podignu i dopuste mi, neću oklevati. Proleteću kroz ta dva čarobna okna. Vrelinom reči, rasplešću ti trepavice. Tihom molitvom, dobiću od neba dozvolu i pomoć, da mi srebrni zrak mesečine obasja put da se ne sapletem na poklonjen trenutak dana. Potrčaću, skočiću i zaroniću kroz plavetnilo tih staklastih, bajkovitih ogledala u dubine stare duše tvoje. Pa da se mirom zadovoljstva u pećini znanja i u reci ponornici u kojoj teku sva tvoja kroz vekove prikupljena osećanja, okupa i ova detinjasta duša moja.
A onda, tamo, tamo duboko, gde su drugačiji mirisi i ukusi sveta. Tamo, gde se zvezdama sjaj skriva u stenama prepunim kamenja od dragocenog žada. Tamo ću čuti zbog čega je život vredniji onome koga čuvari svetla u tami, nemuštim jezikom nauče kako da prihvati i kako da daruje ljubavnu slobodu. Zamoliću ih da mi prenesu znanje kako da nežnošću, volim. Zatražiću od njih da mi pokažu način, da kad i u ljubavi odem daleko, ne zalutam i da uz njegovu pomoć, zanavek ostanem bljesak u tvome oku.

Poziv za ljubav

Mit i magija plešu najlepši ljubavni ples sadašnjeg vremena, kada se u njega ulije bistrina mudrosti i beskrajna večnost. Zato, sanjaj o ljubavi i po danu i po noći. Ne brini o njoj. Smej se u snu i veruj mi. Sunce i Mesec dovešće urlike vuka i vučice u naše oči. Ni tada ti neću skrivati i reći ću ti sve ono što sam čuo u šapatu neba. Kroz krv nam teče vapaj svih naših predaka za istom željom i za istim snom. Kako da se otkrije ljubavni sjaj u nečijem oku?
I zapamti, u urliku vuka se nikada ne skriva bol, već poziv za ljubav. On je vretenasti spoj zvuka i svetlosti i u njemu vreme nema nikakvu moć. Biću tvoj zvuk, budi mi svetlost. Auuuuu!!!

Milan Nikolić Izano
Milan Nikolić Izano

Pisac i poeta, Milan Nikolić Izano, autor je knjiga: „Lanac ljubavi“, „U dahu izdaha“, „Vinčanska kabala u lancu ljubavi“, „Dnevnik duše“, dvoazbučne knjige „Lanac ljubavi“ (sa muzikom grupe „Balkanika“ u DVD formatu) i najnovije knjige „Žig vrelih usana“ uz koju je urađena i krema za um i ljubav „O“. Za njegove knjige, kritičari nisu mogli da odrede žanr, tako da su ga proglasili piscem koji piše duhom.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.