Kuhinje sveta ponovo u Beogradu: od Pakistana, preko Srbije i Grčke do Irana

Jedinstveni međunarodni festival Kuhinje sveta, održava se 9. i 10.3.2019. godine u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata, Dečanska 14) i okupiće više od 50 izlagača iz celog sveta i predstaviti tradicionalna i moderna jela, ulja, začine, vina, rakije, sokove, strane i domaće kuhinje, kompanije, proizvođače hrane, pića, posuđa i profesionalne opreme vrhunskog kvaliteta.

Vesna Petkov i Danijela Pantić Conić, organizatorke festivala Kuhinje sveta

Specijalni gosti festivala su ambasada Pakistana i ambasada Irana koje će predstavljati nacionalne kuhinje ovih zemalja. Svi ljubitelji mediteranske kuhinje imaće priliku da degustiraju i kupe prave grčke masline, začine, ulja, vina, feta sir i slatkiše.
Ove godine planirana su predavanja i radionice poznatih blogera i nutricionista, kao i paneli o velikim lancima prodaje hrane i pića i i malim proizvođačima hrane. U samom izlagačko-prodajnom delu, posetiocima će se predstaviti više od 50 samostalnih izlagača, kao što su: proizvođači organskih proizvoda, začina, testenina, džemova, meda, orašastih plodova, vina, rakije, proizvoda od šampinjona, proizvoda od voća, proizvoda od prepeličijih jaja… Ponudu će upotpuniti i zanimljivi slatkiši od domaćih sorti voća, namazi, voćne rolnice, sokovi i sladoledi.

Tokom dva dana festivala, u saradnji s Kombank dvoranom, biće organizovana i revija filmova stranih produkcija kako bi posetioci imali i umetničko-zabavni sadržaj. Tokom dva dana Festivala biće prikazana 4 filma (Knedlica, Džulijet, Šta smo još Bogu zgrešili i Svi znaju), a cene ulaznica u bioskop biće snižene na 300 dinara.
Festival je podržalo više od 30 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji. Ulaz na festival Kuhinje sveta je besplatan.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.