Kuhinje sveta koje ne treba propustiti!

16.-17. novembar 2019. godine, Dorćol Platz od 11 do 20 sati

Na međunarodnom festivalu „Kuhinje sveta” 16. i 17. novembra 2019. godine, na Dorćol Placu, predstaviće se evropska, azijska i afrička kuhinja. Tema festivala je „Spremno za jelo“, u skladu s konceptom koji promoviše male proizvođače hrane, preduzetnike i poljoprivredna gazdinstva iz Srbije, kao i kuhinje sveta: vijetnamsku, indonežansku, marokansku, tursku i slovenačku. To su kuhinje poznate po izvrsnim jelima, kao i fuziji drugih kuhinja i ukusa.

Festival “Kuhinje sveta” uvek privlači veliki broj posetilaca i ljubitelja dobre hrane

Ambasada Kraljevine Maroka predstavlja jela koja pričaju o hiljadugodišnjoj tradiciji s mnogo prefinjenosti i ukusa, u kojima se oseća uticaj mediteranske, arapsko-andaluzijske i jevrejske kuhinje. Raznovrsnost marokanske kuhinje, jedne od tri najbolje na svetu, potiče od bogatstva domaćih začina poput šafrana, arganovog ulja i cveta pomorandže.

Za Indonežane kažu da vole da jedu, te zbog toga u kuhinji imaju mnoštvo raznovrsnih obroka: predjela, grickalica, salata, slatkiša… Kuhinja Slovenije predstavlja miks italijanske, slavonske, austrijske i mađarske. Poznata je kako po gastronomskim obrocima, tako i po krempitama i vinu. Tradicionalna vijetnamska jela čine supe i lagani obroci koji se mogu spremiti za kratko vreme, ali i obroci punog, jedinstvenog ukusa koji se spremaju satima. Turska kuhinja će se predstaviti najpoznatijim jelima koja predstavljaju tradiciju ove velike zemlje – od slatkih do slanih gurmanluka.

Festival „Kuhinje sveta“ prilika je da mali proizvođači iz Srbije predstave proizvode odličnog kvaliteta, koji se ne mogu kupiti na policama velikih prodavnica. Tako će posetioci festivala moći da uživaju u medu s neobičnim ukusima, fantastičnim namazima od maline, kupine, pečuraka, ljutim sosovima, raznovrsnim testeninama, domaćim kolačima koje spremaju žene iz cele Srbije, zimnici, vinu, maslinovom ulju, rakiji… Ljubitelji gurmanske hrane, sira i mesa, mogu probati i kupiti raznovrsne proizvode. Poklonici zdravog života i hrane, pronaći će za sebe voćne rolnice, veganske obroke, sirove kolače, zdravije čokolade, namaze…

www.kuhinjesveta.com

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.