Kuhinje sveta – Evropa, Azija i Afrika na jednom mestu

Festival Kuhinje sveta 16-17. novembar 2019. godine, Dorzol Platz, Dobračina 59b od 10 do 20 sati

Na jesenjem festivalu “Kuhinje sveta”, koji se održava 16 i 17. novembra 2019. godine, na jednom mestu predstaviće se evropska, azijska i afrička kuhinja, na urbanom mestu za promocije i događaje – Dorćol Placu. Tema festivala prati koncept “Ready to eat” i promoviše male proizvođače hrane, preduzetnike i poljoprivredna gazdinstava u Srbiji. Uz koncept “Spremno za jelo” biće predstavljene kuhinje Vijetnama, Indonezije, Maroka, Tajlanda, Slovenije, kao i kuhinja Srbije. Većina stranih kuhinja biće predstavljena preko ambasada ili predstavnika i firmi koje posluju u Srbiji. Oni će na festivalu spremati i prodavati gotove obroke.

Festival “Kuhinje sveta” uvek privlači veliki broj posetilaca i ljubitelja dobre hrane

Preduzetnici iz Srbije, uglavnom će izlagati namaze, začine, džemove, napitke, opremu za spremanje i serviranje hrane… Preko ambasada i konzularnih odeljenja u Republici Srbiji, domaćih i stranih firmi ili predstavništava, na jednom mestu, predstaviće se bogate i raznovrsne kuhinje Azije, Afrike i Evrope.

Domaći planinski voćni namazi brenda Džemara, naišli su na veliko interesovanje sladokusaca

Posetioci festivala „Kuhinje sveta“ mogu probati i kupiti gotove obroke domaće i strane kuhinje. To su: raznovrsni namazi, džemovi, marmelade, slatkiši, testenine, sokovi, rakije, vina… Pored hrane koja se može brzo servirati i jesti, posetioci će moći da kupe i dobro posuđe i drugu opremu i pribor za seckanje i serviranje hrane.

Terra Creta organsko ekstra devičansko maslinovo ulje je nastalo ceđenjem autohtone grčke sorte masline Koroneiki

Preduzetništvo u Srbiji i mali proizvođači hrane i dodataka ishrani, trenutno su vodeća ekonomska snaga u privatnom biznisu u ovoj oblasti. Gastronomska ponuda našu zemlju čini primamljivom za strance, turiste, strane firme i organizacije. Taj duh i atmosfera, pomešani s raznovrsnim ukusima, najbolje se osete na festivalima hrane. Na festivalu „Kuhinje sveta“ mogu se kupiti proizvodi koji se ne prodaju u velikim marketima. Ovi proizvodi, često ručno rađeni, spoj su kreativnih ideja i zanimljivog ukusa.

IMMUNISER – Potpuno prirodan proizvod, čiji sastav može imati višestruke benefite za kardiovaskularni sistem, poboljšanje energije i iznad svega snažnije zdravlje

Na ovom linku možete pogledati medijske objave i tekstove s prošlog festivala: KLIKNITE LINK

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.