Kakva nam je nega potrebna tokom jeseni i zime?

Iako je leto prošlo, opasnosti za naše zdravlje i kožu nisu. UV zraci ustupaju mesto vetru i hladnoći. Stoga ne smemo zaboraviti da naše navike i kompletnu negu tela prilagodimo vremenskim uslovima. Zbog toga vam donosimo par jednostavnih saveta koji će učiniti da se tokom hladnih dana osećate prijatno i negovano.

Ishrana

Jesen i zima sa sobom donose brojne izazove, između ostalog, očuvanje imuniteta i željene kilaže. Savetuje se da se tokom zime u svakodnevnu ishranu uključe korenasto povrće, med kao i različite čorbe. Na zdravlje vaše kože i kose uticaće i unos zelenolisnatog povrća bogatog vitaminima A i C. Ono što nikako ne smemo da zaboravimo je hidratacija. Poželjno je piti dve litre tečnosti dnevno. Biljni čajevi su takođe dobar odabir – čaj od hibiskusa obiluje vitaminom C, đumbir poboljšava cirkulaciju, a zeleni čaj ubrzava metabolizam.

Univerzalna nega

Jedna od najčešćih grešaka koje pravimo u svakodnevnoj nezi je korišćenje previše preparata odjednom, što može dovesti do iritacije kože i zapušavanja pora. Umesto toga savetuje se da koristite jedan višenamenski proizvod za negu kože. Preparat koji će vam olakšati i pojednostaviti negu je Bio-Oil, višenamensko ulje koje možete koristiti za negu lica i tela. Ono što posebno izdvaja ovaj proizvod je sastojak PurCellin Oil™, koji menja uljanu konzistenciju, čineći Bio-Oil nemasnim, brzo upijajućim i laganim na koži. Ovim proizvodom rešićete više problema kao što su suva koža i neujednačen ten, a zahvaljujući vitaminima A i E koji se nalaze u njegovom sastavu, postići ćete smanjenje vidljivosti strija i ožiljka, kako bi koža izgledala savršeno. Za više informacija o proizvodu posetite sajt https://www.bio-oil.com/rs/rs-sr-cyrlili Facebook stranicu.

Odeća

Višeslojno oblačenje idealno je za hladniji period godine, prvenstveno jer se na ovaj način čuva telesna toplota. Prema preporukama stručnjaka odeća treba da bude lagana i ne previše pritegnuta uz telo. Prvi sloj jesenjeg i zimskog outfita jeste aktivni veš, nakon kog je poželjno nositi još dva do tri sloja. Na ovaj način bićete spremni za hladnoću i vetar, a kombinacija različitih boja i dezena učiniće da izgledate savršeno.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena