Kakva nam je nega potrebna tokom jeseni i zime?

Iako je leto prošlo, opasnosti za naše zdravlje i kožu nisu. UV zraci ustupaju mesto vetru i hladnoći. Stoga ne smemo zaboraviti da naše navike i kompletnu negu tela prilagodimo vremenskim uslovima. Zbog toga vam donosimo par jednostavnih saveta koji će učiniti da se tokom hladnih dana osećate prijatno i negovano.

Ishrana

Jesen i zima sa sobom donose brojne izazove, između ostalog, očuvanje imuniteta i željene kilaže. Savetuje se da se tokom zime u svakodnevnu ishranu uključe korenasto povrće, med kao i različite čorbe. Na zdravlje vaše kože i kose uticaće i unos zelenolisnatog povrća bogatog vitaminima A i C. Ono što nikako ne smemo da zaboravimo je hidratacija. Poželjno je piti dve litre tečnosti dnevno. Biljni čajevi su takođe dobar odabir – čaj od hibiskusa obiluje vitaminom C, đumbir poboljšava cirkulaciju, a zeleni čaj ubrzava metabolizam.

Univerzalna nega

Jedna od najčešćih grešaka koje pravimo u svakodnevnoj nezi je korišćenje previše preparata odjednom, što može dovesti do iritacije kože i zapušavanja pora. Umesto toga savetuje se da koristite jedan višenamenski proizvod za negu kože. Preparat koji će vam olakšati i pojednostaviti negu je Bio-Oil, višenamensko ulje koje možete koristiti za negu lica i tela. Ono što posebno izdvaja ovaj proizvod je sastojak PurCellin Oil™, koji menja uljanu konzistenciju, čineći Bio-Oil nemasnim, brzo upijajućim i laganim na koži. Ovim proizvodom rešićete više problema kao što su suva koža i neujednačen ten, a zahvaljujući vitaminima A i E koji se nalaze u njegovom sastavu, postići ćete smanjenje vidljivosti strija i ožiljka, kako bi koža izgledala savršeno. Za više informacija o proizvodu posetite sajt https://www.bio-oil.com/rs/rs-sr-cyrlili Facebook stranicu.

Odeća

Višeslojno oblačenje idealno je za hladniji period godine, prvenstveno jer se na ovaj način čuva telesna toplota. Prema preporukama stručnjaka odeća treba da bude lagana i ne previše pritegnuta uz telo. Prvi sloj jesenjeg i zimskog outfita jeste aktivni veš, nakon kog je poželjno nositi još dva do tri sloja. Na ovaj način bićete spremni za hladnoću i vetar, a kombinacija različitih boja i dezena učiniće da izgledate savršeno.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.