Kako se pravi domaći integralni hleb + DŽEMARA voćni pire

Da li i vi pripadate grupi ljudi koji vole sladak doručak, ali ga retko pripremaju kod kuće? Možda smatrate da je nezdravo jesti sladak džem svako jutro. Italijani bi porušili tu vašu teoriju u tren oka, ali bi dodali da je bitno uz koji hleb jedete i koji džem. Zato smo mi pripremili predlog za vas, recept za jednostavni integralni hleb i novi proizvod kompanije Džemara, voćni pire sa 95% voća.

Džemara je novi brend koji se bavi proizvodnjom domaćih planinskih delikatesa od voća i povrća. Svaka njihova teglica napunjena je pažljivo biranim namirnicama, kuvanim u malim količinama po tradicionalnim recepturama. Njihovo poljoprivredno domaćinstvo skriveno je na 550 m nadmorske visine, na planini Jagodnji, u srcu netaknute prirode. Njihova pasija su dobra hrana, blizina prirodi i ljubav prema svojim proizvodima. Sve to su sjedinili, skuvali i konzervirali u svojim teglicama i sa nestrpljenjem žele da podele sa svetom.

Ovog puta vam poklanjaju recept za jednostavni domaći integralni hleb sa brusnicama:

Sastojci:
– 500 g integralnog brašna
– 250 g heljdinog brašna
– 250 g belog brašna
– 4 kašike karamelizovanog ječmenog slada
– 1 kesica suvog kvasca
– 1 kašika meda
– 1 kašičica soli
– 3 kašike kandiranih brusnica
– 3 kašike seckanih oraha, lešnika, badema…
– dovoljno vode da zamesite testo
Priprema: U vangli pomešajte sve suve sastojke. Po sredini oformite oblik grotla i u njega usipajte mlaku vodu mešajući konstantno varjačom. Kada testo postane dovoljno gusto da morate da ga mesite ručno, prebacite ga na radnu površinu, koju ste prethodno posuli brašnom i dobro ga premesite. Oblikujte ga u loptu, vratite u nauljenu vanglu i prekrijte krpom. Ostavite na toplom da naraste oko sat vremena. Zatim ga ponovo premesite, oblikujte u željenu formu i stavite u podmazani pleh. Ponovo prekrijte krpom i ostavite da naraste pre pečenja još 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu na 180 stepeni. Zavisno od oblika, pecite hleb 45-60 minuta. Pre sečenja dobro ga ohladite. I za kraj naravno premažite krišku nekim od pirea iz nove linije Džemara proizvoda.

 

Ivana Popović
Ivana Popović

Ivana Popović je dugogodišnji dizajner Ona Magazina i Chernogoria Zhurnala i autor njihovog totalnog redizajna. Ona brine i o marketingu oba izdanja od njihovog osnivanja do danas, pri čemu Ona Magazin izlazi punih devet a Chernogoria Zhurnal punih 12 godina. I na kraju, Ivana je pasionirani zaljubljenik u kulinarstvo, urednik rubrike „Ivanina kuhinja“ i maštar u sasvim drugom smeru od izdavaštva.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.