Good Food & Wine Festival, 5. septembra na Sava Promenadi

Na samom zalasku leta, od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra, biće održan drugi po redu Good Food & Wine Festival. Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, tokom festivalske nedelje okupiće više stotina učesnika, proizvođača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festivala je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od pedeset izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Geozavoda), u subotu, 5. septembra. Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima.

Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini, koji će trajati tokom celog sajamskog dana. Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama  koje su pripremili organizatori.

U subotu, 5. septembra, posetioci će imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima

Izložba pekarskih zanatlija „Hleb naš nasušni“

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana izložba „Hleb naš nasušni“ koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije. Oni će pokazati svoje umeće pravljenja ukusnih proizvoda od testa. 

Na glavnoj bini, na prezentacijama  i radionicama, zainteresovani će moći da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posetiocima biće dodeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.     

Tokom festivalske nedelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina  i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja. Oni će pripremiti i  nedeljni „Sunday brunch“, 6. septembra, uz druženje sa kuvarima. 

Good Food & Wine Festival

Prošlogodišnji „Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival“ na popularnom keju, Sava promenadi, okupio je lidere u vinskoj i industriji hrane iz naše zemlje i regiona, među kojima su: Zlatiborac, Yumis vinarije Čoka, Kovačević, Radovanović, Tonković, Veličković, Đorđe, Simex, Mlekara Naša Zlatka, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Zlatibora, Turistička organizacija Vojvodine (Srbija); Vitinka, Podrumi Vukoje (Bosna i Hercegovina); Iločki podrumi (Hrvatska) i dr. 

U gastronomskom i vinskom spektaklu na reci, koncertu Lene Kovačević i drugim sadržajima, uživalo je više hiljada Beograđana i gostiju glavnog grada. 

Ove godine, zbog aktuelne zdravstvene situacije neće biti koncerata, a na sajmu hrane i vina na Sava Promenadi primenjivaće se sve propisane zaštitne mere. 

Dobrodošli na Good Food & Wine Festival – “Okusi ljubav na reci”! 

Organizator i PR menadžer festivala 
Good Food & Wine Festival organizuje udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda. 
Sve informacije o učešću i programu mogu se naći na  web stranici  Festivala, na portalu www.putovanjaiturizam.com.
PR Manager Festivala: Nadežda Tonić, telefon: 063 174 3333
Ivana Popović
Ivana Popović

Ivana Popović je dugogodišnji dizajner Ona Magazina i Chernogoria Zhurnala i autor njihovog totalnog redizajna. Ona brine i o marketingu oba izdanja od njihovog osnivanja do danas, pri čemu Ona Magazin izlazi punih devet a Chernogoria Zhurnal punih 12 godina. I na kraju, Ivana je pasionirani zaljubljenik u kulinarstvo, urednik rubrike „Ivanina kuhinja“ i maštar u sasvim drugom smeru od izdavaštva.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena