Film o neverovatnoj ljubavi Glorije Grejem i Pitera Tarnera

Ostvarenje „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ u Srbiji je premijerno prikazano na 46. FEST-u, a od 6. septembra je na redovnim repertoarima domaćih bioskopa

Glorija Grejem u filmu “Divan život” iz 1946. godine

Biografska drama „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ škotskog reditelja Pola Mekgijana, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama, prati period u životu holivudske glumice Glorije Grejem koja 70-ih godina 20. veka u Liverpulu započinje ljubavnu vezu sa mnogo mlađim glumcem, Piterom Tarnerom.

Aneta Bening i Džejmi Bel u novom filmu “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”
Priču o ljubavi Glorije Grejem i Pitera Tarnera gledaćete od 6. septembra u bioskopima

Imidž loše devojke

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, Glorija Grejem (1923-1981) je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu „Grad iluzija“. Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je „protrčala“ kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

Film je nastao na osnovu memoarske građe glumca Pitera Tarnera, koga u filmu glumi Džejmi Bel
Jedna od najsimpatičnijih scena iz novog filma “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”

Memoari glumca

Jedan od njenih ljubavnika iz kasnijeg života, glumac Piter Tarner (1952), predstavlja priču o poslednjim godinama njenog života i pokazuje često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih „filmskih zvezda”.
Dramu „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu“ režirao je Pol Mekgijan, a po scenariju Meta Grinhalga, zasnovanom na memoarima Pitera Tarnera iz 1986. godine. Ostale uloge tumače, između ostalih, Džuli Voters, Vanesa Redgrejv, Kenet Kranam, Stiven Grejem, Fransis Barber i Lien Best.

 

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena