DRINSKA REGATA U LJUBOVIJI

Druge subote u julu mesecu svake godine se već tradicionalno održava Drinska regata u Ljuboviji. Ovo je najduža regata u Evropi (40km), koja za plovni put ima najlepši deo drinske doline.

Drinska regata u Ljuboviji ima tradiciju od skoro dve decenije. Pioniri začetnici ove manifestacije spustili su se prvi put niz Drinu druge subote jula 2001. godine. Manifestacija je tada brojala svega nekoliko plovila. Iz godine u godinu broj je rapidno rastao, da bi danas dostigao oko 2000 plovila i skoro 20.000 učesnika na vodi.

 Pored samog spusta niz jednu od najčistijih reka u Evropi, manifestaciju Drinska Regata prate bogati zabavni, kulturni i sportski sadržaji. Ove godine centralno mesto u pratećem programu manifestacije svakako zauzmaju koncerti Stevana Anđelkovića i Riblje Čorbe (12. jul) i Željka Joksimovića (13. jul). Na sve koncerte i druge prateće sadržaje ulaz je besplatan, kao i kotizacija čamaca za sam spust niz Drinu.

 U ovim sparnim danima Ljubovija na Drini je idealno mesto za odmor, rekreaciju, uživanje. Meštani Ljubovije kažu, da i pri najvećim vrućinama Drina uvek ostaje hladna i kao takva predstavlja savršeno prirodno i čisto osveženje. Takođe, sve više učesnika želi da boravi u seoskim domovima, uživa u prirodi i zdravoj hrani koju domaćini u Azbukovici mogu da ponude. To suseoski domovi pored Drine (Uzovnica, Crnča, Lonjin, Vrhpolje, Trešnjica, Drlače) i u planinskim selima (Gornje Košlje). Manifestacija “Drinska regatta Ljubovija” pruža mogućnost za nezaboravan provod.

 Zadovoljni učesnici prenose utiske svojim prijateljima, a rezultat toga je povećanje plovila iz godine u godinu.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena