“Dani domaće kuhinje” u u tržnom centru Zemun Park

U subotu i nedelju, 2. i 3. marta od 12:00 do 20:00 časova, u tržnom centru Zemun Park, na adresi Auto-put za Novi Sad 124-126, biće održana manifestacija “Dani domaće kuhinje”.

Na manifestaciji domaće hrane i pića biće predstavljen veliki asortiman proizvoda izlagača iz cele Srbije i regiona.

Štand sa francuskim sirevima

Posetioci će moći da degustiraju i pazare najukusnije sireve, suhomesnate proizvode, domaću slatku i slanu zimnicu, domaća vina, rakije i likere, torte, kolače, keksiće, med i proizvode od meda, tradicionalni kolač od sira poznat pod nazivom Kitnikez i još mnogo toga.

Mednik, med za decu sa propolisom i kakao prahom

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, šarene salate i ljuti začini. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz od maline sa čokoladom, vanilom i cimetom. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

Praline sa liofilizovanim jagodama iz poslastičarnice Šuma

Na jednom od mnogobrojnih štandova naći će se i najslađe polusuve šljive punjene jedrima oraha i potopljene u najfiniju crnu čokoladu obložene jednim od tri ukusa – kokos, mleveni keks ili još oraha.

Tradicionalni hit biće tvrdi francuski sir, a pored njega posetioci će imati priliku da pazare i dimljeni i rolovani kačkavalj, beli sir, mladi sir, domaće kiselo mleko i još mnogo toga. Tu su i proizvodi od leblebije kao što je sirova i kuvana leblebija, pahuljice, brašno i testenina od leblebije.

Svi posetioci imaće priliku da kupe i drvene daske za sečenje i serviranje, modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.

Specijalni gosti manifestacije biće mladi preduzetnici i uspešni poljoprivredni proizvođači iz zemlje i regiona.

Posetioce očekuju brojna iznenađenja i nagradna igra! Drugog dana manifestacije biće proglašen i nagrađen najlepše dekorisan štand!

Za sve ljubitelje vina i ukusnih kolača, ulaz je besplatan!

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena