“Dani domaće kuhinje” u u tržnom centru Zemun Park

U subotu i nedelju, 2. i 3. marta od 12:00 do 20:00 časova, u tržnom centru Zemun Park, na adresi Auto-put za Novi Sad 124-126, biće održana manifestacija “Dani domaće kuhinje”.

Na manifestaciji domaće hrane i pića biće predstavljen veliki asortiman proizvoda izlagača iz cele Srbije i regiona.

Štand sa francuskim sirevima

Posetioci će moći da degustiraju i pazare najukusnije sireve, suhomesnate proizvode, domaću slatku i slanu zimnicu, domaća vina, rakije i likere, torte, kolače, keksiće, med i proizvode od meda, tradicionalni kolač od sira poznat pod nazivom Kitnikez i još mnogo toga.

Mednik, med za decu sa propolisom i kakao prahom

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, šarene salate i ljuti začini. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz od maline sa čokoladom, vanilom i cimetom. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

Praline sa liofilizovanim jagodama iz poslastičarnice Šuma

Na jednom od mnogobrojnih štandova naći će se i najslađe polusuve šljive punjene jedrima oraha i potopljene u najfiniju crnu čokoladu obložene jednim od tri ukusa – kokos, mleveni keks ili još oraha.

Tradicionalni hit biće tvrdi francuski sir, a pored njega posetioci će imati priliku da pazare i dimljeni i rolovani kačkavalj, beli sir, mladi sir, domaće kiselo mleko i još mnogo toga. Tu su i proizvodi od leblebije kao što je sirova i kuvana leblebija, pahuljice, brašno i testenina od leblebije.

Svi posetioci imaće priliku da kupe i drvene daske za sečenje i serviranje, modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.

Specijalni gosti manifestacije biće mladi preduzetnici i uspešni poljoprivredni proizvođači iz zemlje i regiona.

Posetioce očekuju brojna iznenađenja i nagradna igra! Drugog dana manifestacije biće proglašen i nagrađen najlepše dekorisan štand!

Za sve ljubitelje vina i ukusnih kolača, ulaz je besplatan!

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.