Čarobnjaci su svuda oko nas

Kada ste poslednji put susreli čarobnjaka? Stvarnu osobu koja se stvorila niotkuda u planinskoj noći obavijenoj maglom, dok vam je srce lupalo kao ludo? Da izgovori prave reči, da vam ulije hrabrost…

Kada ste se poslednji put usudili da otvorite čarobnjaku vrata, jer je zazvonio u gluvo doba? Da vam donese neočekivano pismo, pozivnicu, poklon… Da uskoči u vaš gorući problem u porodici, kao da vam je rod najrođeniji.

Kada ste se poslednji put javili na čarobnjakov telefonski poziv, iako taj broj nemate u imeniku? Ako jeste, toga se sigurno sećate. Razgovor sa čarobnjakom se ne zaboravlja.          

Kada ste poslednji put opazili da vam je nekakva volšebna sila gurnula pod nos čaj od matičnjaka ili neke druge nesvakidašnje travke, snalazeći se bolje od vas u vašoj rođenoj kuhinji? Popijte ga, to je čarobni lek za vas.

Primetićete da vaš pas ne laje na čarobnjake. Naprotiv, maše repom i liže im vrhove čudnih cipela.

Čarobnjaci su „obični ljudi, koji učine nešto neobično u času kada vam upravo to najviše treba. Čarobnjaci su svuda oko nas.

Primetićete da vaš pas ne laje na čarobnjake. Naprotiv, maše repom i liže im vrhove čudnih cipela. Izoštrite i vi svoj vid, svoj sluh i svoj njuh za čarobnjake.

Otključajte svoje srce za čarolije. I svet će odjednom postati čaroban i za vas.

Branislava Mićić
Branislava Mićić

Više od četvrt veka glavni je urednik ilustrovanih izdanja za žene, posvećenih „malim stvarima koje život znače“. Zanat je pekla u „Turističkoj štampi“, da bi se 2002. potpisala iza prvog licencnog ženskog nedeljnika u Srbiji „Burda Lisa“. Prelaskom u novinsku kuću „Color Press“ pokreće još jedno licencno izdanje „Tina“. Godine 2009. osniva „Ona Magazin“, koji bez prekida izlazi do danas.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.