Budite budni uz knjigu u petak, 8. juna, od 17 sati do ponoći!

Osmog juna u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se osamnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program…

Hiljade čitalaca

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 55 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.
Noć knjige je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.

Druženja sa piscima

Broj posetilaca Noći knjige raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta, jer samo u Noći knjige naslovi svih žanrova mogu se kupiti po neverovatno niskim cenama, dok se posetioci mogu upoznati sa književnim novitetima i družiti sa domaćim piscima. Prijatelji manifestacije su spremili brojne i raznovrsne poklone za sve koji budu učestvovali u Noći knjige.
I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se brojne biblioteke iz Srbije koje će organizovati posebne programe za čitaoce.

Popusti na Lagunina izdanja

Za kupovinu jedne knjige popust će iznositi 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, a za četiri i više knjiga 40%.
Popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige kao i na strana izdanja biće 20%, dok će gift asortiman biti snižen za 10%.
Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Napomena: U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće važiti.

Novi hitovi

Pored novih knjiga Vanje Bulića „Dušanova kletva“Dr Neleta Karajlića „Solunska 28“, Jelene Bačić Alimpić „Kofer iz Berlina“ i Miroslava Miškovića „Ja, tajkun“ koje su nedavno objavljene, predstojeću Noć knjige obeležiće i novi hitovi domaće književnosti!
Srpska književnost je bogatija za novi roman Vuleta Žurića, „Pomor i strah“. Ovo je intrigantan roman koji, poput srodnih književnih alegorija (kao što su Kamijeva „Kuga“, Pekićevo „Besnilo“ ili Saramagovo „Slepilo“), ispituje granice ljudskosti u nevoljnim vremenima. Na osnovu detaljnih svedočanstava koje su za sobom ostavili nemački i mađarski lekari koji su se bavili suzbijanjem kuge u Irigu, pisac pokušava da rekonstruiše celokupnu proceduru čišćenja varoši, uplevši u ono što je fakat političku i ljubavnu intrigu.
Pisac i prevodilac Dejan Mihailović za Noć knjige predstavlja svoj novi roman „Podvizi i stradanja Grofa od Takova“. Romansirani portret kralja Milana Obrenovića razvejava predrasude o njegovoj ličnosti i epohi nudeći čitaocu splet zabavnih, necenzurisanih i često dramatičnih epizoda iz jednog burnog života, od dolaska na presto posle ubistva kneza Mihaila 1868. do smrti u Beču 1901.
„Bratstvo po mrlji“ je nova knjiga dvostrukog dobitnika Ninove nagrade Dragana Velikića. Spreman da okom kolumniste secira socijalne, moralne, kulturne, političke i druge prilike i neprilike u društvu i „dostignuća“ vladajuće elite, Dragan Velikić ovom knjigom eseja postiže ono što ne može kao pisac: da angažovano i neuvijeno ukaže na svakodnevne bolesne pojave već godinama prisutne u zemlji Srbiji.
Da li, pošteno govoreći, stvarno pamtimo ko je, kada i zbog čega rekao da je kocka bačena, čime je Tantal zaslužio svoje muke i kakve su te muke zaista bile, odakle potiče izraz lupus in fabula, kako se to javlja deus ex machina i ko je prvi kome dao jabuku razdora? Ovo su samo neke od nedoumica koje nam otkriva Vladeta Janković u knjizi „Antičke izreke“. Svrha ove knjige je da na ovakva pitanja jasno i zabavno odgovori, da tako proširi okvire naše opšte kulture i pomogne nam da se tačnije i slikovitije izražavamo.
Skoro 15 godina od poslednjeg izdanja, u knjižarama će se ponovo naći roman „Gori Morava“ Dragoslava Mihailovića. Priča o detinjstvu junaka Stevana u srpskoj varošici na Moravi tridesetih godina XX veka zapravo je piščeva gorka ispovest o svojoj mladosti. Likovi meštana, rođaka i prijatelja oživljeni su nezaboravnim dijalozima i osenčeni strpljivim podnošenjem svoje teške i mukotrpne sudbine u nemirnim vremenima, a opisi odnosa sa svojom rodbinom i opraštanje od oca na samrti spadaju u najbolje stranice novije srpske proze.

Onlajn kupovina
Ivana Misirlić, urednica rubrike #Bukmarker na sajtu Lagune, ponudila je rešenje za sve one koji nisu u mogućnosti da posete Delfi knjižare ili Lagunine klubove čitalaca: „Omogućena je i onlajn kupovina na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs gde će važiti svi popusti, dok će za porudžbine veće od 2000 dinara, isporuka biti besplatna. Već sada možete pripremiti onlajn korpu sa naslovima koje želite da kupite, ona će ostati 'zapamćena', a od trenutka kad počne 'Noć knjige', popusti će se odmah primeniti na izabrane artikle a vi ćete izbeći gužvu ili pak kupovati sa telefona ili računara, gde god da se nalazite.“
Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. izašao je Ona Magazin broj 1. Bio je to prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ Posle osam godina neprekidnog izlaženja, Ona Magazin je prešao na dvomesečno izdanje. Ona Magazin je primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena