Blistava koža tokom proleća

Posle dugih zimskih dana napokon nam stiže proleće, koje donosi lepše i duže dane, utiče na naše raspoloženje i daje nam dodatnu energiju. Tokom zime, koža je bila izložena hladnoći, suvom vazduhu, grejanju, što može dovesti do dehidriranosti kože, smanjenju elastičnosti i prirodnog sjaja. Zbog toga, proleće je period kada je naša koža najslabija i kada joj trebamo posvetiti više nege i pažnje, kako bi je adekvatno pripremili za duži boravak na otvorenom, sunce i povratili joj prirodni sjaj, hidriranost i elastičnost.

Zdrava koža iznutra i spolja

Kako bi koža izgledala lepo spolja, njena nega mora početi iznutra. Povećan unos tečnosti, vitamina i minerala, dovešće do boljeg dotoka hranljivih materija i kiseonika do ćelija kože, čime će doći do brže regeneracije i vraćanja prirodne blistavosti. Posebno se preporučuje i pojačan unos vitamina A, koji pozitivno utiče na kožu, kao i na sprečavanje akni i bora. Vitamin A se može naći u šargarepi, dinji, spanaću, kupusu, breskvi, kajsiji, šljivi, kao i pojedinim preparatima za negu.

Zaštita kože od sunca

Sa lepšim vremenom, više smo raspoloženi za boravak napolju i u prirodi. Sunce, koliko god nam prijalo posle hladnih zimskih dana, može biti izuzetno štetno za našu kožu. Krema sa zaštitinim faktorom je siguran način da zaštitimo kožu od štetnog sunčevog zračenja. Preporučuje se da za kožu lica koristimo posebnu kremu, koja je namenjena za tretiranje tog područija, što znači da će u isto vreme biti lagana i štiti kožu.

Pojačana nega

Proleće je period kada je dobro da u našu svakodnevnu negu uvrstimo, ako već nismo, piling lica i tela. Tokom zime, naša koža je bila isušena, nije imala dovoljno kiseonika, a korišćenjem pilinga ukloniće se izumrli površinski slojevi kože, koji zapušavaju pore, i omogućiće se dubinsko čišćenje. Nakon pilinga koža je pripremljena da bolje apsorbuje preparate za negu koje potom nanosimo.Preparat koji  je u isto vreme lagan na koži i dubinski je hidrira, hraneći je brojnim delotvornim svojstvima i vitamina A i E, je Bio-Oil, višenamenski preparat za negu kože lica i tela. Revolucionarni sastojak ovog ulja je PurCellin Oil™, koji menja uljanu konzistenciju, čineći Bio-Oil laganim za nanošenje i nemasnim, a u isto vreme sva svojstva biljnih ekstrakata i vitamina dobro se apsorbuju u kožu. U svakodnevnoj rutini nege, Bio-Oil čini kožu blistavom, zdravom i hidriranom.  Više informacija možete pronaći na internet stranici https://www.bio-oil.com/rs/rs-sr-cyrl, kao i na Facebook stranici brenda.

Lagana šminka

Nakon što je koža nahranjena, poslednje što želimo je da je opteretimo teškom šminkom i da dodatno zatvorimo pore. Lagana šminka, u vidu BB i CC krema sa zaštitnim faktorom, pravi je izbor za ovaj period i period koji predstoji, jer će ujednačiti ten, i u isto vreme dopustiti koži da diše i ostane blistava. Temeljno skidanje šminke, takođe je bitan korak u našoj svakodnevoj rutini, i preduslov da nam koža ostana zdrava i lepa, kao i da ima mnogo manje nepravilnosti koje treba da sakrijemo.

Ona MAGAZIN
Ona MAGAZIN

Na prvi dan proleća 2009. pojavio se Ona Magazin, jedinstveni primer literarnog novinarstva koje, osim svežih vesti, donosi priče iz života, ispovedne intervjue poznatih i kolumne ljudi od pera. To je prvi domaći glossy mesečnik namenjen ženama 35+ (ali i njihovim jačim polovinama). U jesen 2020. izašao je jubilarni Ona magazin broj 100.

Trenutno nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.